Канят повече действащи музиканти в НУМСИ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:15 / 17.10.2011
592
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Идеята за поканата на двамата виртуози на цигулката Веско Пантелеев-Ешкенази и по оперно пеене доц. Христина Ангелакова е на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас. Това каза Златина Пантелеева, директор на гимназията.

"Опитваме се да създадем програма на такъв тип класове, защото ние сме отдалечени от София и всяко пътуване на ученици, свързано с повишаване на квалификацията им, е малко по-трудно. Училището може да помогне на децата като доведе в Бургас такива преподаватели", каза Пантелеева.

Тя допълни, че такава ще е и политиката на училището занапред -да се канят възможно повече действащи музиканти да идват в града и да работят с възпитаниците на училището.
Лятната академия на изкуствата е вече утвърден проект на гимназията и функционира от доста години. Тази година художественият съвет е решил тази лятна академия да се трансформира в целогодишна международна академия по изкуствата. Целта е да се осигуряват майсторски класове и да бъде обучителен център.

"На място колегите дават своите предложения в зависимост от това какви са специалностите и какво бихме искали да видим в Бургас. Оттам нататък директорът има задължение да търси начини и контакти, за да осъществи тези идеи, като решенията идват само от училището. Предвидили сме много амбициозна програма с много майсторски класове. Предстои майсторски клас на проф. Марина Капацинска, на Атанас Куртев, Иван Дончев, проф. Попов.

Все още нямаме яснота за класовете по актьорско майсторство и балет, но определно и там ще предвидим такива обучителни курсове. Те са полезни както за учениците, така и за преподавателите. Това е най-добрият вариант за квалификационна работа. Каквото зависи от ръководството и от художествения съвет, ще бъде направено, за да имат възможност да обменят опит", добави Пантелеева.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).