Кандидатстваме за финансиране за социално жилище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:20 / 21.01.2010
605
Общинските съветници одобриха кандидатстване по проект за изграждане на Център за настаняване от семеен тип, предаде репортер на Burgas24.bg. Той ще бъде изграден на територията на Община Бургас. Социалното жилище ще се помещава в апартамент, общинска собственост, намиращ се в бургаския комплекс „Славейков". Преди това теренът ще бъде основно ремонтиран от общинската администрация. Центърът за настаняване от семеен тип ще предоставя социални услуги близки до семеен тип за деца в риск от Дом за отглеждане на деца лишени от родителски грижи „Александър Г.Коджакафалията".

Със своето решение днес съветниците дадоха съгласието си Община Бургас да кандидатства с проектопредложение за финансиране през Министерството на труда и социалните грижи и Агенцията за социално подпомагане по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013". Кампанията на двете държавни структури е по приоритетно направление: „Социално включване и насърчаване на социалната икономика". Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ, която Община Бургас може да получи по това направление, ще бъде в рамките на 250 000 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).