Кандидатстудентската кампания в БСУ стартира с отворени към работодателите специалности

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:14 / 07.03.2012
917
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Бургаският свободен университет стартира кандидатстудентската кампания за учебната 2012/13 година на 17 и 18 март. Изпитите са по История на България, Български език и по общообразователния СТОП тест. С изключение на специалност Право, която е вход към регулирана професия, бъдещите кандидат-студенти могат да кандидатстват и само с резултатите от държавните зрелостни изпити.

Традиционно БСУ предлага само най-търсените от пазара специалности в бизнеса и правото, информационните технологии и хуманитарната сфера. Така по отговорен начин, вместо роене на специалности и етикетиране на заблуждаващи атрактивни наименования, БСУ предлага широкопрофилна подготовка на випускниците си с многовариантност на реализацията им след четирите години на следване.

В същото време на хората с опит и на тези, завършили преди време висшето си образование или понастоящем бакалаври пред дипломиране, се предлагат няколко нови специалности за придобиване на степен магистър. Това са Маркетинг и управление на туристическия бизнес и Връзки с обществеността в туризма, които са ориентирани към управленските кадри в туризма. Специалност Бизнес проекти и предприемачество, която е с практически фокус, съчетава опита на създадената от Американската агенция за развитие и Фонда CIID "Мини - МBА Program". Специалността Социално консултиране на деца и семейства отговаря на промените в нормативната база и насочване на значими обществени средства в тази насока.

Фокусът на бакалавърските и магистърските програми на БСУ не е случаен и буквално преди седмица получи високо признание в проведеното от Българска стопанска камара "Анкетно проучване за мотивацията и нагласите, свързани с професионалната квалификация, образователното ниво и професионалната реализация на работната сила на фирмено, регионално и браншово ниво".

Според това изследване завършилите Бургаския свободен университет са в топ 3 на работодателските предпочитания при наемане на икономически и административни позиции. Изследването е в рамките на Проект "Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони" по ОП "Развитие на човешките ресурси".


Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
16.03.2012 Откриват Кандидатстудентска борса 2012 в Бургас
14.03.2012 В Младежкия дом ще открият Кандидатстудентска борса 2012
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).