Канално-помпени станции се изграждат в кварталите на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:09 / 24.03.2010
2696
Двете пречиствателни станции на територията на град Бургас са достатъчни да обслужват града, но са изготвени проекти и се работи по изграждането и на други такива съоръжения в кварталите и населените места на общината, каза  зам. кметът по „Евроинтеграция и екология" Атанаска Николова.

„За съжаление на този етап не сме осигурили третирането на водите на новоприсъединените квартали. Много скоро предстои да бъде довършено изграждането на канално-помпената станция „Сарафово" и по този начин ще може да отвеждаме отпадъчните води на квартала към пречиствателна станция „Поморие" и проблемът там ще бъде решен. Аналогично работим по проект и в квартал „Долно езерово"- изграждане на канализационна система и канално-помпена станция и водите на „Долно езерово" ще бъдат отвеждани към градската пречиствателна станция на Бургас. Надявам се до края на тази година този проект да бъде завършен. Имаме и проектна готовност за изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция, която да обслужва най-новите квартали на града-Минерални бани, Банево и Ветрен. За съжаление този пор0ек за сега не се разглежда. Ние кандидатствахме с него по оперативна програма „Околна среда", но по желание на Европейската комисия,приоритетите и критериите на оперативната програма бяха преразгледани. Приоритет се даде на населени места с над десет хиляди жители и за съжаление за сега тези три наши квартала не са сред приоритетните", каза Атанаска Николова.

Заместник кметът допълни, че се надява в следващия програмен период това да е един от обектите, който ще бъде изграден. За 2014 година общинското ръководство трябва задължително да е готово с този проект, посочи още Николова.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).