Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Камери ще дебнат нарушители на северния плаж в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:41 / 11.07.2012Коментари (3)724
Модерна система за видеонаблюдение ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии на северния плаж в Бургас. Наблюдателните устройства ще дебнат без почивка нарушителите на пясъка и ще записват всяка тяхна проява. Бургаският плаж е първия по Черноморието, който разполага с видеонаблюдение. То ще заснема всеки метър от брега и водата, заяви концесионерът Атанас Атанасов.

За записващата техника фирмата е направила мащабна инвестиция, с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на туристите. Камерите ще бъдат в помощ и на 26-те спасители, съобщиха от фирмата-концесионер стопанисваща плажната ивица. До момента са монтирани 3 камери - в района на Бункера, до волейболното игрище и ресторант "Фиеста". До дни ще приключи монтажа и на останалите три устройства. Шестте камери са от висок клас и ще следят 24 часа в денонощието, всяко движение от началото до края на северната ивица, чиято дължина е километър и 700 метра.

Ефектът от "видеоочите" ще е по-скоро превантивен. До камерите ще бъдат монтирани и табели с надпис, че зоната е под постоянно наблюдение. При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията. При необходимост ще бъдат поставени допълнителни уреди, каза Атанасов. В активния сезон на ден плажът се посещава от хиляди туристи.
Още в началото на сезона концесионерът инвестира за полагането на оптичен кабел до пясъчната ивица. Освен видеонаблюдение, за плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет. От услугата могат да се възползват всички с лаптоп, нетбук или джи ес ем с Wi-Fi. Тя ще бъде достъпна до края на септември по цялата северна ивица. Скоростта на връзката е 3 мегабита и позволява спокойно да се провери електронна поща, да се разгледа съдържание в Интернет, да се качат в мрежата току що направените снимки или да разгледат тези, качени от някой друг.

Технологиите отдавна не се свързват само с работата, но предлагат и чудесни възможности за забавление дори и на плажа, казаха от фирмата-концесионер.

От там допълниха, че уеб камери ще излъчват директно видео от морския бряг. До няколко дни посетителите на сайта www.burgasbeach.bg ще гледат метеорологичната обстановка на плажа в реално време и кадри от това, което се случва на пясъка.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
0
 
 
кога ще монтират камери и детските градини да следят как се грижат за нашите деца
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
-1
 
 
А дали камерите ще заснемат мръсната вода в морето,което с просто око се вижда?Днес 11.07.12 с е къпахме в морето и беше пълно с плаващи суспензии от неустановен вид и ако някой знае какво е това ,нека го каже на обществения форум.Явно пак се изпускат в морето нерегламентирано и тайно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: