ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Каква е тайната на бургаската рибена чорба? | ||||||
| ||||||
От рано сутринта започна приготвянето на чорбата, която готвачите от Флотилия "Бойни и спомагателни кораби“ по традиция правят всяка година в полевата кухня. "Тази година правим чорбата от два вида роба – скумрия и чернокоп. По принцип колкото повече видове риба се сага, толкова по-добре, но тази година няма много риба. Тайната е в заготовката – правим я предварително с много видове зеленчуци. Най-голямата вкусотия на тази супа е, че се прави на огъня – на полевата кухня, а не на котлон, и на живо пред хората“, обясни готвачът Радостин Йорданов. Приготвя се 150 литра рибена чорба за около 300 порции. Около 3000 порции печена риба също ще бъдат раздадени за празника. За Никулден готвачите от походна кухня от Флотилия "Бойни и спомагателни кораби“ пожелават здраве. Рибен курбан по автентична рецепта ще бъде приготвен и в кухнята на храм "Свети Николай Чудотворец“. Диана Саватева – зам.-кмет по култура в община Бургас, съобщи, че за празника курбанът тази година се връща на улицата, за да могат бургазлии и гостите на града да усетят емоцията на празника. Рибни ястия ще се раздават на няколко места, за да се избегне струпването на хора, посочи тя. |
Още по темата: | общо новини по темата: 4 | ||||||||
|
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Млад шофьор прегази легнал на пътя бургазлия
09:16 / 25.11.2024
Изрязаха 90 % от корема й
09:02 / 25.11.2024
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
16:05 / 24.11.2024
В Бургас е първата училищна паралелка, която изучава изкуствен интелект
09:30 / 24.11.2024
Започва ремонт на тези бургаски улици
14:10 / 25.11.2024
Важна новина за бургаските шофьори!
04:00 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета