КЗК не уважи искане за спиране на концесията на пристанищен терминал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 15.04.2011
646
Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането на "Интегрейтид Порт Системс Лимитид", Лондон, Англия за налагане на временна мярка - спиране на процедурата за предоставяне на концесия за услуга върху "Пристанищен терминал Бургас-Изток - 2", част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас, открита с Решение № 93/14.02.2011 г. на Министерски съвет на Република България.

Съгласно нормативната уредба, КЗК се произнася по искането за налагане на временна мярка след преценка на възможните последици от налагането й от гледна точка на обществения интерес, като отчита твърденията в жалбата, становището на съответния орган и приложените доказателства от страните. КЗК може да не наложи временна мярка, когато отрицателните последици за всички интереси, които могат да се увредят, превишават ползата от нейното налагане.

В случая Комисията отчете, че обектът на концесията - пристанищен терминал Бургас Изток -2, е част от пристанище за обществен транспорт с национално значение - Бургас. Основната цел на отдаването на концесия на терминала е бъдещият концесионер да инвестира в развитието на пристанищната инфраструктура и модернизацията за техническите съоръжения, което ще бъде в национален интерес, предвид стратегическото местоположение на пристанище Бургас в Черноморския басейн, допринасяйки за привличане на нови клиенти на пристанището, подобряване на предоставяните услуги и повишаване на приходите му, а оттам ще допринесе и за издигане престижа на морското дело в РБ, поради което КЗК остави без уважение искането на жалбоподателя за налагане на временна мярка, тъй като от спирането на процедурата ще произтекат значително по-големи вреди, които превишават ползата от нейното налагане.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).