Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
КРС: Има напредък относно радиочестното замърсяване по Черноморието
Автор: Екип Burgas24.bg 13:14 / 20.08.2013Коментари (1)735
© Burgas24.bg
Към днешна дата няма смущения на сигнала на нито една българска радиостанция било то национална или местна. Това заяви в Бургас председателят на Комисията за регулиране на съобщеният д-р Веселин Божков, обобщавайки направените проверки за смущаване на сигнала на български радиостанции от чужди, предаде репортер на Burgas24.bg.

По думите на представителите на Комисията, там където се появяват смущения те са кратковременни и се дължат на географските особености на границата ни със съседните държави.

Национални и местни български радиостанции не са заглушавани от предавателите на съседни страни. Това съобщиха в Бургас от Комисията за регулиране на съобщенията. Според д-р Веселин Божков - председател на КРС: "Към днешна дата, за трета поредна година ние казваме-нямаме смущения на нито една българска станция, било то национална или локална."

Успехът според представителите на КРС се дължи на подписания преди 3 години меморандум за взаимодействие в насока ограничила разпространението на сигнала с Турция, като в резултат на това Турция е ограничила мощността на излъчване на радиостанциите в страната с 15-20 децибела.
Въпреки това много жители на Бургас са категорични, че пътувайки по морето има смущения на сигнала.

От Комисията обясняват тези съобщения с топлината на морската вода, която позволява разпространението на радиовълните, както и че няма високи планински масиви, които да ги спрат.

Цанка Капитанова от КРС направи следното уточнение: "Когато говорим за тези трансгранични прониквания основно трябва да кажем, че те са временни и с непостоянен характер. Единствено при много благоприятно стечение на обстоятелствата - температура на въздух, състояние на морето е възможно да бъде проникването в по-продължителен период."

Като цяло трансграничните замърсявания са намалели, като от КРС правят сравнение със измерен през миналото лято сигнал от 97 турски радиостанции в Созопол при едва 37 това лято. Всичко това показва, че има значителен напредък.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 1
04.09.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.08.2013 г.
0
 
 
ОЧЕВИДНО ОТ КРС ИЛИ НЕ СА В ЧАС, ИЛИ МНОГО УСПЕШНО И ЕФЕКТИВНО НИ ЛЪЖАТ! СЛЕД СОЗОПОЛ В ПОСОКА ПРИМОРСКО ДА ЧУЕШ БЪЛГАРСКА РАДИОСТАНЦИЯ Е НЕЩО КАТО ДА УЦЕЛИШ ДЖАКПОТА! ТУРСКИ РАДИОСТАНЦИИ СЕ ЧУВАТ ДО СЛЪНЧЕВ БРЯГ!!! АКО ИМА НЯКАКВО БЛАГОПРИЯТНО СТЕЧЕНИЕ НА МЕТЕОУСЛОВИЯТА, ТО ЗАЩО БЪЛГАРСКИ СТАНЦИИ НЕ СЕ ЧУВАТ В ИСТАНБУЛ???!!! ОТГОВОРЪТ Е ПРОСТ И НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГО КАЖЕ ГЛАСНО: ТУРСКИТЕ РАДИОСТАНЦИИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОЩНИ И УМИШЛЕНО ЗАМЪРСЯВАТ БЪЛГАРСКОТО ЕФИРНО ПРОСТРАНСТВО!!!! А НИЕ ВСЯКА ГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ ПОВТАРЯМЕ ЕДНА ПРИКАЗКА КАТО РАЗВАЛЕН ГРАМОФОН: НЯМА СМУЩЕНИЯ В БГ ЕФИРА!!!! ХАЙДЕ ПРИЯТНА ПОЧИВКА НА МОРЕТО НА ХОРАТА ОТ КРС! СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ПАК ВИ ЧАКАМЕ ДА НИ ОБЯСНИТЕ КОЛКО СМЕ НЕУКИ, НЕВЕЖИ И ПРОСТИ!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: