Изринаха боклуци и незаконни постройки в ромската махала на Горно езерово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:27 / 13.04.2009
741
Община Бургас започна масирана акция за изриване на тоновете боклук, в които се е зарила ромската махала на квартал Горно Езерово. В покрайнините на гетото редовно се поставят контейнери за отпадъци, които обикновено са празни. Празни бяха и днес. Местните жители предпочитат да изхвърлят боклука по поляните край жилищата си. Въпреки многобройните предупреждения на Общината, тази практика продължава. Днес тежка техника започна да разчиства натрупалите се отпадъци. Наред с тях бяха премахнати и няколко незаконни обекта. На отдел „Незаконно строителство" в Община Бургас е разпоредено да извърши оглед за наличието на нови незаконни постройки в квартала. Кметът Николов се ангажира тяхното премахване да продължи.

На мястото на бутнатите огради и бараки Община Бургас ще прокара път, засипан с чакъл, по който техниката да слезе в ниското и да почисти брега на езерото Вая, който също е в трагично състояние. След разчистването на махалата на няколко места ще бъдат поставени нови контейнери за отпадъци. Измежду местните жители са определени надзорници, които да сигнализират в Общината, когато забележат свои съседи да замърсяват отново.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).