Измамница въртяла фалшива трудова борса

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:25 / 24.03.2010
739
Вчера в резултат на целенасочена работа, служители от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР Бургас са задържали за срок от 24 часа 49 годишната Теофана Янъкова от Бургас, собственик на фирма ЕТ "Меги - Теофана Стоилова". Същата, чрез измама за суми, вариращи от 20 до 270 лв. е предлагала на различни граждани посредническа услуга за наемане на работа.

Фирмата й не притежава валидно удостоверение от Министерство на труда и социалната политика за извършване на подобна дейност, но това не е попречило на Теофана Янъкова да въвежда и поддържа заблуждение у гражданите. Разрешението й за упражняване на дейност по информиране и наемане на работа на граждани /посредническа дейност/ е изтекло през 2007 година, като се предполага че от този момент до сега тя е работила без удостоверение.

За да събира парични суми и поддържа в заблуда гражданите, че ще им осигури работа, Теофана Янъкова е наемала различни помещения за офиси, последният от които на бургаската улица "Александър Велики" №63. Подавала е обяви във вестник, с цел набиране на кандидати за "работа".

Срещу дейността й в ОДМВР Бургас са постъпили множество жалби, паралелно на образувано срещу Теофана Янъкова досъдебно производство за измами в Първо Районно управелние на МВР Бургас.

ОДВМВР Бургас призовава всички граждани, измамени от Теофана Янъкова или разполагащи с информация за подобни случаи, извършение от нея, своевременно да съобщят на тел. 856 707, 856 481 или 856 621!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).