Измамената вдовица: Адвокатът ме заплашваше да си мълча

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:23 / 04.03.2010
1846
"Нищо лошо не съм направила. Исках да купя къща на децата ми, защото сме се сврели в две стаички. Казаха ми да си взема адвокат и аз го направих. Можех и сама да дам парите и вече да сме забравили. А сега дали ще ми ги върнат?" Така питаше вчера вдовицата Албена Христова от град Камено. Жената се оплакала, че е била измамена от айтоския адвокат Венелин Велчев. Той бе арестуван и обвинен, че е присвоил близо 60 000 лева. Във вторник бургаският съд го пусна срещу 5000 лева гаранция.

Албена живеела добре с мъжа си Иван Славов и двете им деца Даниела и Ивайло. През 2006 г. Иван загинал в микробус при катастрофа край Нова Загора. Тъй като Албена нямала брак, двете й деца получили обезщетението за смъртта на таткото. Жената харесала къщата с 3 стаи, вътрешна и външна баня и гараж, която продавал съгражданинът й Георги Лазаров.

Жени от Камено казали на Албена да наеме адвокат Венелин Вълчев от Айтос. Той платил капарото за къщата - 6500 лева, а от началото на лятото м.г. останалите пари от обезщетението изчезнали. Из Камено се понесла мълва, че юристът е проиграл парите на хазарт. На продавача на къщата Вълчев пък казал, че дал парите на строителна фирма и се оплаквал, че оттам не са му ги върнали.

"Аз си исках парите, но той ме е заплашвал да не си отворям устата. В съда казал, че сме приятели, ама не е истина. Само това мога да кажа, защото прокурорът ми е забранил да говоря", пояснява Албена.

"Как така ще измами вдовица с две деца сираци. Като са роми и не разбират законите, затова ли е решил да ги ограби", негодуваха комшиите на Албена.

Ядове има и продавачът Георги Лазаров, който е пенсиониран нефтохимик.

"Адвокатът се заяде, че имотът ни не бил урегулиран само за да забави сделката. Капарото, което ми даде, аз също го дадох за предплата на апартамент в Бургас. Какво да правя сега, никой няма да ме чака", тревожен е Лазаров. И отсича: "Ако дойде друг клиент за къщата - на него ще я продам."

Адвокат Венелин Вълчев не е известен в Бургас. Арестът му хвърли в смут колегите от региона. Според прокуратурата неговият случай е пръв по рода си в Бургаско. Сега всички чакат да върне парите на Албена. Още от миналата година обаче Вълчев не спирал да мотае ромите. "Ха днес, ха утре... Ей с тия празни обещания си стоим досега", жалват се Албена и родителите й. Вдовицата е безработна и за нея и децата опора са баща й Митко и майка й Елка. Заедно гледат животни. Като видя в. "Труд", в който е описан случаят, дъщеричката Даниела го грабна и го прочете.

Адвокат Венелин Вълчев е обвинен в обсебване в особено големи размери. За това законът предвижда от 3 до 10 г. затвор, конфискация на имуществото и лишаване от права да упражнява професията.

"Няма да се укрия. Имам жена и дете. Искам да върна най-бързо парите", каза във вторник пред съда обвиненият адвокат.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
08.11.2011 6 г. затвор за адвокат Венелин Вълчев, спират му и адвокатските права
02.03.2010 5000 лева парична гаранция определиха за адвоката, свил 60 000
02.03.2010 Задържаният адвокат-измамник може да загуби правата си
02.03.2010 Гледат мярката за неотклонение на задържан адвокат днес
02.03.2010 Арестуваха адвокат, завлякъл клиент с 59 500 лева
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).