Изложба показва ретро автобусите на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:00 / 13.09.2012
1364
Изложба "Ретро автобус" показва градският транспорт в Бургас преди години. Тя е част от инициативите по време на Европейската седмица на мобилността в морския град и е дело на общинският превозвач, съобщи по време на пресконференция днес заместник-управителят на общинският превозвач "Бургасбус" Любомир Атанасов.

Най-старото превозно средство, което се движи в Бургас, 40-годишен швейцарски тролейбус, е брандиран с графити и ще бъде позициониран до Пантеона в Морската градина. В него ще има изложба със снимки от миналото на транспорта в града. Посетителите на музея на колела ще могат да видят и стари работни дрехи на служителите на градския транспорт преди години. Освен изложбата общинският превозвач ще пусне промоционални карти за градския транспорт на цена от пет лева за една линия по време на цялата седмица.

Общинският превозвач ще извозва и граждани с ограничена мобилност до някои основни места, на които се случват събитията. Те няма да заплащат услугата на 16 септември за предвидения маратон, на 21 септември за фестивалните улици и за пикника и шоуто на колела на 22 септември.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).