Избраха фирмата, която ще строи "Детелината", може да почнат през декември

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:31 / 11.11.2010
2677
"Хидрострой" АД е изпълнителят на рехабилитация на обект Лот № 25, пътен възел Бургас - Средец - Созопол, реши  Агенция "Пътна инфраструктура". Строителството на т.нар. детелина е по проект "България - Транзитни пътища V". "Хидрострой" АД са предложили най-ниска ценова оферта.

Останалите фирми, подали оферти за участие, са: ДЗЗД "Транс Инжстрой - Варна", "Страбаг" АГ, "Холдинг Пътища"АД, "Сдружение ДЗЗД "Пътен възел Бургас", Сдружение "Бургас 2010", Сдружение "БСС", Обединение "Главболгарстрой - Бургас". Изграждането и финансирането на обекта е в изпълнение на договор между Република България и Европейската инвестиционна банка. 10% от стойността на договора са предвидени като аванс в бюджета за следващата година. След това предстои избор на надзорник на строителните работи, което трябва да стане до края на този месец.

В началото на октомври при посещението си в Бургас премиерът Бойко Борисов се закани, че ако до 1 юни надлезът не е готов, ще падат глави.

Ако процедурите по избор на строител и надзорник не бъдат обжалвани в началото на декември, може да бъде направена първа копка, обещаха тогава депутати.

"Парите сме ви ги осигурили", обърна се тогава Борисов към областния управител Константин Гребенаров. И допълни: "Ако трябва ти и Митко(б.ред. кмета Димитър Николов) ще се редувате и ще давате всеки ден дежурства там, но надлезът трябва да е готов". Така на практика намекна, че инфраструктурният обект, който е голямата мъка на бургазлии, ще се превърне в залог за спечелването на следващите местни избори в Бургас и Созопол от страна на ГЕРБ.

Кметът на Бургас Димитър Николов тогава не успя да чуе заканата на премиера, защото пропусна неговото посещение в Бургас заради командировка в Брюксел. Надлезът или т.нар. детелина чакаше дълго време потвърждение на тръжните процедури за избор на изпълнител и избор на фирма -надзорник. На два пъти управляващите обещаваха, че първо строежът ще започне през март-април, после през юли.

В края на ноември миналата година министър Росен Плевнелиев заяви, че детелината ще е факт, като са договорени 8 млн. кредит от Европейската инвестиционна банка. Съфинансирането от бюджета е 2,5 млн. лева.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
25.09.2013 Започнаха ремонти на пътния възел на изхода на Бургас в посока Созопол
30.06.2012 Откриха "Детелината"
22.06.2012 Започна ремонтът на пътя Бургас-Средец
31.05.2012 Премиерът: На 30 юни пътен възел "Юг" в Бургас ще бъде пуснат в
експлоатация
10.04.2012 Вижте докъде е стигнал строежът на пътен възел "Детелината"
09.04.2012 Геоложки проучвания забавят "Детелината" с няколко дни
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).