Избраха десетокласничка за нов областен координатор на БЧК - Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:46 / 19.01.2009
828
Вчера в 11:00 часа, в залата по Първа долекарска помощ на Областен съвет на Български Червен кръст -Бургас, се проведе отчетно-изборно Областно общо събрание на клубовете на Български младежки Червен кръст - Бургас. Беше представен отчета за дейността на БМЧК-Бургас за периода 2005-2008 г. и бе приет единодушно от всички делегати.

Новият областен координатор за следващият двугодишен период на БМЧК-Бургас се казва Росица Гочева. Тя е ученичка от ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский" - Бургас, 10-ти клас и е доброволец на БМЧК от около 4 години. Преминала е през много обучения по различните направления, но се увлича най-много по „Първа долекарска помощ", участвала е в ученически екипи по първа помощ. Една от последните и изяви беше изработването на брошура за Анти-Спин кампаниите.

Освен избора на областен координатор и зам.областен координатор, бе прдставен и приет проекто плана за дейността през 2009г.,както и насоките за развитие до 2010г.

Създаване на местен алианс от младежки неправителствени организации за закрила на детето, утвърждаване на БМЧК - Бургас като организация, работеща по превенции в училищна среда и засилване ролята на младежката организация като търсен партньор за провеждане на обучения и презентации в училищата на територията в бургаска област са едни от най-важните насоки за развитие на организацията за следващите 2 години.

Гости на събранието бяха г-ца Илиана Данчева - Председател на Проверителна комисия на БМЧК и г-жа Маргарита Устабашиева - член на Оперативно бюро на БМЧК.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).