Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Иван Вълков: 4 рибарски пристанища в Бургаско ще бъдат модернизирани
Автор: Екип Burgas24.bg 17:24 / 15.04.2013Коментари (0)888
© Burgas24.bg
Четири рибарски пристанища в област Бургас ще бъдат модернизирани и едно наново изградено. Това каза кандидат-депутатът от листата на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков.

"Едно от нашите предизборни обещание бе, че ще дадем тласък на развитието на рибарската общност. Имаше редица спънки от гледна точка на законодателството. Бяха направени промени в Закона за морските пространства, вътрешно водните пътища и пристанища на Република България преди повече от година и сега вече виждаме, че тези промени дават своите резултати, а именно имаме такова рибарско пристанище, което ще бъде доизградено и модернизирано в кв. Сарафово с одобрена апликационна форма за над 12 млн.лв., което е един изключителен успех", обясни той.

"До този момент за сектор "Рибарство и аквакултури" по отношение на оползотворяването на тези средства от ЕС ние не бяхме успели да вземем нито едно евро. Сега имаме одобрени 12 млн. лв. преди седмица мина на МС и бе дадено отстъпено право на строеж за рибарско пристанище в Черноморец, до Созопол. Знаем, че вече са готови проектите на Поморие и Царево, които също кандидатстват по тази програма и аз се надявам, че те ще бъдат одобрени в най-скоро време", разясни Вълков.

"Община Приморско е изявила готовност да приеме пристанището, което се намира в Приморско, но към настоящия момент се води към активите на Пристанище- Бургас. Направени са постъпки в тази насока", допълни той.

"Така че, на различни етапи имаме четири рибарски пристанища към този момент, които ще бъдат модернизирани и едно напълно наново изградено. Смятам това за силен успех в нашата работа. Това няма да приключи в този програмен период, ще продължи и през следващия 2013-2020 година, което говори вече за едно устойчиво развитие", каза още Вълков.

"Не само рибарските пристанища ще бъдат изградени и модернизирани. В тази посока ние направихме едни промени, с които ще могат да бъдат узаконени всички мостици, кейове и пирсове, които отговарят на определени условия. Вече ще има създадена нормативна уредба, по която ще бъдат изграждани новите такива, което към настоящия момент липсваше", каза още той.

"Съществуваха такива, ползваха се от рибарите или от лодки за разходка, но не беше установено точно и определено в законодателството как да става това и поради тази причина създаваше редица неудобства, както на самите ползватели, така и на гостите и на туристите в нашите региони. Смятам, че това беше една добра стъпка. Освен това беше направена и промяна в законодателството по отношение на изграждането на т.н. лодкостоянки и в тази насока две от рибарските общности в Приморско и Ахелой ще имат възможност да изградят такива лодкостоянки, тъй като това може да става и в устието на реките и там, където има брегоукрепителни съоръжения, както е в Ахелой. Смятам, че това също е значителен успех и ще подпомогне развитието на бранша по Южното Черноморие", категоричен бе Вълков.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: