Иван Горанов: България остава по-привлекателна дестинация за руснаците от Испания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:14 / 21.10.2009
526
Отчитаме едно раздвижване на пазара на недвижими имоти. Постепенно руснаците също се успокояват, започват да се насочват най-вече към България. Това каза Иван Горанов, управляващ съдружник в „Хоум фор Ю" след участието на фирмата на три изложения за недвижими имоти в Русия. Горанов обясни, че Испания се очертава като доста атрактивна дестинация, поради ценовия сегмент, който предлага в момента. „Там цените са паднали с повече от 40% на места, но въпреки това България остава по-привлекателна за руснаците поради много фактори. Един от тях е, че те не се чувстват като чужденци в България. Едно, че са добре и топло посрещнати от българите, второ, че нашият манталитет се доближава много до руския - това също ги кара да се чувстват като вкъщи. Отделно кухнята и традициите също се доближават", според него.

Горанов отбеляза, че най-търсени са останали ваканционните имоти по морето. „Наблюдава се тенденция за лек отлив от курорти като „Слънчев бряг", тъй като вече са доста презастроени и се насочват все повече на юг, защото там е по-благоприятно и климатът е по-мек, и няма такава степен на застрояване. На юг от Бургас все още нямаме такова презастрояване, както се случи в „Слънчев бряг", „Свети Влас". Имаме отделни клиенти, които се насочват на север, към Каварна, Балчик, тъй като там има голф игрища, а все повече руснаци започват да играят голф и проявяват интерес", обясни Горанов.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).