Иван Бахчеванов: Вандали нарочно са отчупили парчета от арката на Свети Николай

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:47 / 11.02.2011
1031
Иван Бахчеванов, автор на арката на Свети Николай Чудотворец, която се намира до подлеза на Операта, смята, че вандали нарочно са отчупили парчета от нейната горна част. Според него, причината за това е желанието на мястото да бъде изграден паркинг на намиращата се в близост банка.

Художникът заяви, че старт на разбиването на паметника на закрилника на Бургас е даден с решението на Общинския съвет, гласувано на последната сесия, той да бъде преместен на входа на Морската градина. Бахчеванов е подал жалби до полицията и до Областна управа за спиране на решението.

"Няма и никога не е имало план там да бъде устроен паркинг", категорично заяви главният архитект на Бургас Веселина Илиева. Тя каза, че дали изобщо арката ще бъде преместена, ще бъде решено от местния парламент, след вземане на мнения от специалисти, автора и Светия синод.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).