Испания ще изпрати в подкрепа два самолета с вместимост 6 тона

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
16:44 / 19.07.2024
1220
"По Механизма за гражданска защита на ЕС получихме отговор от Испания, която има възможност и ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона. Имаме потвърждение, че до края на днешния ден летателните машини ще пристигнат и вероятно ще се включат в гасенето още в утрешния ден“, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той все още е в района на ямболските села, където пожарната обстановка остава динамична. "Започваме да ограничаваме един от фронтовете, но температурата остава висока, има и силен вятър. На места все още огънят се развива върхово, което ни затруднява. По тази причина днес тук работим с 4 хеликоптера – на МО и изпратените от Чехия“, каза вътрешният министър и потвърди, че към момента e овладяна ситуацията в района на село Голям манастир.

Няма опасност за хората, обезпечени са селата, около тях работим с тежка техника, правим просеки, за да не допуснем огъня да влезе в населените места. По един от фронтовете на пожара, засегнал Крайново, Странджа, Голям Дервент и Воден, работим съвместно с колегите от Турция. Няма опасност за хората, има много техника – информира още министър Стоянов и изрази увереност, че съвместните усилия ще доведат до постепенно овладяване на пожарите.

"Най-важното е, че няма жертви и пострадали, освен двама пожарникари, които отново са на терен“, подчерта вътрешният министър и посочи възможностите за подпомагане на засегнатите чрез Министерството на труда и социалната политика и чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, след като местната администрация опише щетите. Днес на двама жители на село Воден, най-тежко пострадали от стихията, ще бъдат предоставени изцяло оборудвани фургони, в които да се подслонят.

Виж коментарите (0)

Още по темата (256):
16.09.2024 Ето какви са щетите от пожара край Созопол, има задържан!
15.09.2024 Пожарът в Созопол е напълно овладян
14.09.2024 Пожарът в Созопол: Няма опасност за населението
14.09.2024 Пожарът край Созопол се разраства, изгоряха покриви на къщи
14.09.2024 Край Созопол е страшно, евакуираха хора, затвориха път!
14.09.2024 Голям пожар гори в района на Каваци край Созопол
Още новини от Новини от Бургас:
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия", в посока Бургас
Хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас
Продължава ремонтът на този път в Бургаско
Децата не искат да си тръгнат от тази площадка за игра, намира се...
Дрон с изкуствен интелект лети над Бургас
Отнемат рекордите на бургаския плувец Цанко Цанков


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).