Йорданка Ананиева: Бургас може да се похвали с едни от най-добрите практики в предучилищното образование

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:27 / 26.11.2009
1017
В Бургас практиките в предучилищното образование са едни от най-добрите. Това каза Йорданка Ананиева, заместник-кмет по образованието, по време на научната конференция с международно участие на тема „Предучилищното детство и отговорностите на съвременното общество". Една от целите на форума е обмен на добри практики в сферата на предучилищното образование и възпитание.

„Предизвикателствата на съвременното ни общество се отразяват върху начина, по които ние отглеждаме и възпитаваме децата в предучилищната образователна степен", каза Ананиева. „Една от добрите практики, които ще споделят бургаските колегите е по отношението на теоретичното и практическото образование, свързано с обучението по екология и религии, което стартира тази година в детските градини. Както и начинът, по които се ситуират педагогическите игри в самите образователни модули, които са включени в образователната програма", коментира заместник-кметът по образованието.

"Нашите детски градини ще посрещнат гостите от форума за да видят те нагледно по какъв начин и по какъв модел работим ние в Бургас", разясни тя. Форумът ще продължи до утре и в него се включват специалисти в областта на предучилищната педагогика то страната и гости от Турция, Македония и Русия. Един от основните проблеми на предучилищното образование в града, според Ананиева е недостигът на места в детските градини.

 „Нашите колеги са принудени да работят с групи, които са доста големи като брой деца. Това в никакъв случай не влошава качеството на обучението", категоричен е заместник-кмета по образованието. „Още в най-ранното детство трябва да се заложат, както изконните български ценности, така и новите европейски, защото колкото по-ранна е възрастта, в която се формира ценностната система на едно дете, толкова повече можем да бъдем по-сигурни, че човек ще изгради себе си като зряла личност", обобщи Ананиева.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).