Интернет притъпил интереса към кандидатстудентските борси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:10 / 13.03.2013
807
В последно време интересът към кандидат-студентските борси спада, но не заради липса на интерес у самите бъдещи студенти, а заради интернет. Венета Маевска, член на сдружение "Кандидат-студентска борса" обясни, че сега всички ВУЗ-ове имат сайтове с подробна информация и когато кандидат-студентите посетят едно такова изложение те вече са направили своя избор и идват предимно за доуточняващи въпроси.

Различен е и интереса към университетите. Според Маевска зрелостниците от Бургас са ориентирани предимно към университети в София, а обратно от страната има интерес към университети в Бургас или други градове.

Като цяло Маевска не скри че има забележки към родното висше образование и то предимно, че не отговаря на изискванията на съвременния пазар, че е изгубена връзката с потребностите на бизнеса. Но от финансова гледна точка семестриалните такси на българските университети са много по-ниски от тези зад граница. Маевска допълни, че много по-лесно да се издържа студент в България, отколкото в чужбина, но всеки родител преценя. Много са тези обаче които предпочитат да инвестират в обучението на детето си, дори със заеми и кредити.

В петък и събота в Младежки културен център-Бургас ще се проведе Кандидат студентска борса на която ще се представят над 20 елитни университети от страната. Техни представители ще дават информация на бъдещите студенти и техните родители, за да могат те да се запознаят с условията за кандидатстване, специалностите във висшите училища, графиците за провеждане на изпитите, както и със социално-битови условия и възможности за реализация след завършване на висшето образование.

Часовете, в които кандидатстудентската борса ще бъде отворена и ще приема посетители са от 10.00 до 18.00 часа, а в събота от 9.00 до 13.00 часа.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).