Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Интересно предложение къде да се провеждат концерти и фестивали в Бургас
Автор: Иван Сотиров 10:50 / 14.08.2024Коментари (1)2905
© Google
Община Бургас да обособи зона за провеждане на различни събития в северната част на парк "Езеро“. Тя да се намира след фестивала на пясъчните скулптури в посока Центъра за психично здраве Проф. Д-р Иван Темков, предлагат общински съветници, установи справка на Burgas24.bg.

През последните години Бургас се утвърди като безспорен лидер в страната в организирането и провеждането на редица спортни, културни събития и фестивали през летния сезон. “Заслужено града ни за пореден път получи признанието лятна фестивална столица на България. Няма друг град в страната в този период с толкова много фестивали, концерти и събития. Някои от тези събития имат своята дългогодишна история и би било немислимо те да не присъстват в културния летен календар на Бургас.

Националният конкурс за песен "Бургас и морето" миналата година чества своята 50 годишнина, дълги години фестивалът на пясъчните скулптури радва жителите и гостите на града ни, а на Spice Music Festival видяхме едни от на големите имена в световната музика.

Наред с горе упоменатите събития, тази година в Бургас се провеждат още Джаз в Бургас, Международен филмов фестивал Бургас, Solar Summer, Международен куклен фестивал "Дни на куклите", Тийн буум фестивал, Фестивал на рибата и виното, Флора фест, Егаси феста и още много други. Всяка година нараства интересът от участници и гости.

Неоспорим е фактът, че десетките събития провеждани през летния сезон на територията на Бургас привличат хиляди гости, както от страната, така и извън нея, които са от изключителна полза в икономически план за бизнеса в района.

Тези събития могат да задоволят всеки вкус и предпочитания, креативни, разнообразни, пъстри, насочени към много голям спектър от обществото ни, възрастови граници на практика липсват.

Местата, осигурени от община Бургас за провеждането на събитията от богато наситения културен календар са много, а някои от тях са емблематични за града ни.

Голяма част от мероприятията са ситуирани в централната част на Приморски парк и се провеждат в най-активната част на летния сезон. Също така, в тази част на парка развива своята дейност и голяма част от  местния бизнес, за който летният сезон е основен период за реализиране на доходи.

Централната част на Приморски парк е предпочитано място за разходки и посещения на по-голямата част от жителите и гости на град Бургас и в пик сезона е доста натоварена. За разлика от нея, северната част на парк "Езеро“ остава малко в страни и не е достатъчно развита откъм събития, съответно посещаемостта от гости на града е слаба.

С оглед ежегодно нарастващия интерес от нови участници за провеждане на различни събития, предлагаме да се обособи зона за провеждане на такива, ситуирана в северната част на парк "Езеро“, след фестивала на пясъчните скулптури в посока Центъра за психично здраве Проф. Д-р Иван Темков.

Считаме, че с реализирането на това предложение ще обособим нова зона за провеждане на събития, която ще реализира приходи за общината, ще привлечем  голяма част от гостите на града в по-малко посещаемата част от парк "Езеро“ и ще допринесем за нейната атрактивност сред бизнеса. Ще "разтоварим“ централната част на Приморски парк и ще намалим напрежението в част от бизнеса при провеждането на някои от мероприятията", са мотивите на общинските съветници от КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.08.2024 г.
0
 
 
Не намирам това предложение нито за интересно, нито подходящо. Хора, без визия, гледат късогледо.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: