Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Инициативата на Община Бургас за извозване на едрогабаритните отпадъци продължава
Автор: Екип Burgas24.bg 11:19 / 25.02.2009Коментари (0)627
© Burgas24.bg
Инициативата на общинската администрация за събиране и извозване на едрогабаритните отпадъци на територията на община Бургас продължава. Нейното начало беше поставено още през лятото, когато контейнерите за смет се бяха превърнали в купчина от стари мебели и развалени електроуреди, заради извършваните ремонти.

Бърза справка показва, че фирма „Титан", която се грижи за сметосъбирането в Бургас, извозва всеки месец около 1800 тона едрогабаритни и строителни отпадъци. Като едрогабаритни се определят битовите отпадъци, които поради своите размери и тегло не могат да се поставят в съдовете за смет или създават затруднения при товаренето им. Това са излезлите от употреба мебели, печки, хладилници, перални, телевизори и др.

Инициативата няма фиксиран краен срок. Целта й е, вехториите, които предизвикват неприятна гледка и задръстват града, да бъдат почиствани своевременно, а Бургас да придобие облика на съвременен европейски град.

Община Бургас призовава гражданите да продължат да участват активно в инициативата като изнасят своите едрогабаритни отпадъци и ги поставят до съдовете за боклук съгласно изготвения специален график за тяхното събиране. В случай, че е пропусната датата за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци за съответния район, гражданите могат да ги изнесат до контейнерите от следващия по график район.

Графикът предвижда гражданите да изнасят своите ненужни и остарели вещи през почивните дни /събота и неделя/, за да може през седмицата фирмата да ги събере и извози до депото за отпадъци.

Изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци извън определения график представлява нарушение на чл. 5, т. 4 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на Община Бургас и се наказва с глоба до 5 000 лева.

Отпадъците в Централна градска част /ЦГЧ/ и к-с „Възраждане" ще се извозват всяка първа събота и неделя на месеца. В комплексите „Братя Миладинови" и „Лазур" това ще бъде извършвано всяка втора събота и неделя на месеца. За „Славейков", „Изгрев" и „Зорница" извозването ще е всяка трета събота и неделя на месеца. В ж.к. „Меден рудник", кв. „Акации" и кв. „Победа" - всяка четвърта събота и неделя на месеца.

За кварталите и съставните селища графикът е следния - кв. Сарафово, с. Рудник, м. с. Черно море, кв. Ветрен, вилна зона „Минерални бани", кв. Банево, с. Изворище, с. Брястовец, с. Миролюбово, с. Драганово и гр. Българово - всяка втора събота и неделя. В кв. Лозово, кв. Долно езерово, кв. Горно езерово, кв. Крайморие, с. Равнец, м. с. Върли бряг, с. Твърдица, с. Маринка и с. Димчево - всяка трета събота и неделя на месеца.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: