Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Инициатива "Младежта в движение“ събра хиляди в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:56 / 28.07.2013Коментари (0)711
©
Второто поред изложение в Бургас на европейската инициатива "Младежта в движение" се превърна още с откриването си в притегателен център за хиляди жители и гости на града.

Специално простроената шатра на Европейската комисия в Морската градина вече е добре позната като място, където хората могат да получат отговори на всички интересуващи ги въпроси, свързани с европейските програми за образование, обучение, мобилност, доброволчество и заетост на младите хора в Европа. Много от посетителите споделиха, че идват, знаейки вече от първото посещение на инициативата колко полезни са срещите лице в лице с изложителите, представената от експертите в съответната област изчерпателна информация и раздадените информационни материали. Изключителен интерес предизвикват темите, свързани с намаляване на високата безработица сред младежите и повишаване на младежката заетост, които бяха дискутирани и в рамките на двучасов онлайн чат, предназначен за тези младежи, които нямат възможността лично да посетят изложението.

Програмата през втория ден включи освен презентации на различни европейски програми, насочени към младите хора, и Годишното информационно събитие на Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси». За втора поредна година оперативната програма представя възможностите, от които всеки, който има желание да се развива, може да се възползва. Събитието беше открито от г-жа Наталия Ефремова, ръководител на управителния орган на ОПРЧР и главен директор на Главна дирекция "Европейски фондове, международни програми и проекти". Наред с възможностите, които дава оперативната програма, бяха представени и няколко истински истории на хора, възползвали се от нея.
Днес бяха раздадени атрактивните награди за победителите в състезанието "Открий бургаското съкровище" - 5 билета за двама за започващия днес музикален фестивал SPIRIT of Burgas, където инициативата има специално информационно присъствие. Младежи от различни държави имат възможността да се насладят освен на любимите си групи, и на изпълненията на Калин Вельов, посланик на Европейската комисия за инициативата "Младежта в движение" за България, и TUMBAITO, както и да се включат в уъркшоп по ударни инструменти.

Изложението продължава и утре с презентации, турнир по плажен футбол, концерти на млади бургаски певци и танцьори и още много изненади.

Медийни партньори са Българското национално радио - Бургас, и Радио MIXX.

За инициативата "Младежта в движение"
"Младежта в движение" е водеща инициатива на Европейския съюз, предприета с цел да отговори на предизвикателствата пред младежта и да подпомогне успешната им реализация в икономиката на знанието. Инициативата има за цел насърчаване на мобилността на студенти и стажанти и подобряване на заетостта сред младите хора. "Младежта в движение" насърчава държавите на ЕС да работят съвместно за предоставяне на по-добри възможности на младите хора в Европа с цел да оползотворят максимално своите умения. Това може да се постигне чрез подобряване на резултатите и международната привлекателност на университетите в Европа, както и чрез повишаване на цялостното качество на всички равнища на образование и обучение на ЕС. Инициативата е насочена по-специално към по-младите хора, за да им даде възможност да се запознаят с ползите от участието в програмите за мобилност на ЕС.

В подкрепа на инициативата ЕК инициира информационна кампания за повишаване на осведомеността и мобилността в областта на младежката заетост. През 2011 и 2012 г. са проведени общо 63 информационни събития в различни европейски градове, които събират над 2 млн. души.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: