Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Индустриален парк и справедлива система за такса смет искат ГЕРБ за Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:13 / 28.09.2011Коментари (2)1832
© Burgas24.bg
Създаването на индустриална зона и въвеждането на нова система за справедливо плащане на такса смет са първите две докладни записки, които ще бъдат внесени от общинските съветници на ГЕРБ Бургас.

На пресконференция днес, те припомниха, че Бургас беше лишен от стотици нови работни места и прогони десетки заявили желание да инвестират в зоната компании, след като предният местен парламент два пъти отхвърли докладната на кмета Димитър Николов за създаване на индустриална зона в града.

Според директорът на бургаското пристанище Диян Димов, който е и кандидат за общински съветник, Бургас има уникален шанс да създаде индустриален тръст, който да осигурява производствен и търговски цикъл, свързвайки пристанището, бъдещата индустриална зона и свободната безмитна зона.
 
"Не е нормално товарите на порт Бургас да се обработват в Пловдив или София, само защото градът ни няма индустриална зона", заяви Димов. Той допълни, че в момента в порт Бургас десетки инвеститори са готови да създадат в града свои логистични звена, от което ще спечели местния бюджет, но не могат да предприемат никакви действия заради липсата на индустриална зона. Парите от таксите на чуждите компании, които ще влязат в Бургас впоследствие ще се инвестират в спорт, социални дейности и култура. Бъдещата индустриална зона ще се финансира от държавата, общината ще участва с терен, на който вече е изградена довеждаща инфраструктура.

"Цяла седмица след началото на предизборната кампания очакваме от кандидатите да чуем поне един конкретен проект за града. Това не само, че не се случи, но и същите хора, които лишиха Бургас от нови работни места сега говорят за икономически програми и социална политика", заяви кандидатът за общински съветник Диана Йорданова. Тя съобщи, че експертите от ГЕРБ са с готов проект за справедливо начисляване на такса смет съобразно броя на живеещите и ползващите определен недвижим имот, а не спрямо квадратурата му, както е в момента.

Според Георги Георгиев, от това дали ГЕРБ ще има мнозинство в следващия местен парламент ще зависи дали ще се реализират конкретните следващи проекти за Бургас, или ще бъдат избрани хора, които ще продължат да ги стопират.
От всеки бъдещ инвеститор в индустриалната зона, ще очакваме поне по 20 нови работни места на декар и ще настояваме това да е задължително условие, заяви Семир Абумелих.

Диана Йорданова коментира, че от предизборните изяви на повечето кандидати за кметове и съветници личи явна некомпетентност и непознаване на законодателството.
"Кандидатите така и не разбраха, че 80 % от обектите, които са построени Бургас през последните четири години са с парите на европейските, а не на бургаските граждани. А това, което платиха от джоба си бургаските граждани са 5 млн.лв. заварен данъчен акт от некадърното 12 годишно управление на БСП в Бургас", допълни Йорданова.

"Кандидатите така и не разбраха, че такса смет не може да се плаща за инфраструктура според Закона за местните данъци и такси и че това е закононарушение. Кандидатите така и не разбраха, че данъците в Бургас не само не са по- високи, а са по- ниски от тези в големите градове на страната. Кандидатите така и не разбраха, че Бургас е на първо място по въведени нови социални услуги - 16. Кандидатите така и не разбраха, че Бургас е единствената в България община с програма ин витро. Кандидатите така и не разбраха , че в Бургас се завършва най- модерния в България социален патронаж и детска млечна кухня. Кандидатите така и не разбраха, че стотици работни места са отворени както при реализацията на обектите по спечелените европейски програми, но и след тяхното завършване. Там и в момента работят много бургаски специалисти. Само с лъжи и некомпетентни изявления не може да се прави предизборна кампания", допълни още Дияна Йорданова.

Според д-р Антонио Душепеев, градът ни може да се гордее с новите си социални услуги и с привлечените за тях европейски средства.

Програмата за управление на Димитър Николов и ГЕРБ за следващите четири години е ясна, конкретна и аргументирана. Тя ще бъде представена детайлно в следващите дни.
"А дотогава, даваме още малко време на останалите кандидати за кметове и общински съветници да измислят поне една своя конкретна идея за Бургас", заявиха кандидатите за общински съветници на ГЕРБ.



Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.09.2011 г.
0
 
 
Да бяха ги реализира ли по време на мандата , а не предизборни хватки. Ей това Ганю няма да се откаже от номерата си.Това не се отнася само за Герб. Всички са макари.Сега всички свалят "звезди" от небето само и само да лапнат кокала.
0
 
 
Prada, Boss, Puma и Adidas са само малка част от компаниите пред които вратата е била затворена.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: