Има интерес към хляба, произведен по новия стандарт в Бургас
До края на този месец общинско предприятие "Хляб и хлебни изделия" ще произвежда типов хляб по стандарт, каза управителят на предприятието Димитър Георгиев. Общинското предприятие близо месец произвежда и предлага бял хляб по стандарт и към този артикул има интерес. "Хората го търсят. Отличават го. Действително хляба е с по-различни вкусови качества, което го прави ценен. Обемите вървят бавно нагоре, но един месец не е достатъчен период за да бъде добре наложен на пазара, тъй като оборота на хляб е малко по- различен. Аз очаквам до края на месеца да пуснем в продажба и типов хляб по стандарт. На есен ще се разбере на практика как хората възприемат хляба по стандарт, тъй като в момента Бургас е пълен с курортисти и с външни хора, и малко се изкривява извадката, но за момента отзивите са положителни всички които са го опитвали казват че хляба е много вкусен", каза Георгиев.
По думите му още е рано да се правят прогнози за цената на хляба, тъй като жътвата в бургаско е закъсняла с около десет дни и няма ожъната достатъчно количество пшеница. Най-рано в началото на август ще се разбере на къде е обърната тенденцията. На цената на хляба в момента влияе единствено и само ограниченото търсене, каза Георгиев. " Всеки производител с риск да натрупа загуби се опитва да сваля цените, за да може да привлече повече клиенти, което на практика отново се компенсира с криене на данъци и осигуровки. Това не е нещо ново в нашия бранш. Винаги така се е получавало, няма изненади и в този сезон така това отново е факт. Много от колегите си позволяват изключително ниски цени само и само да могат да си натоварят капацитета", допълни Георгиев.
Към момента в бургаския хлебозавод нямат проблем с намирането на работна ръка.
Източник: Радио "Фокус"