Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
И догодина ще има Лятна академия за доброволци към местните комисии за борба с трафика на хора
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 06.07.2012Коментари (0)1407
©
Лятна академия за доброволци към местните комисии за борба с трафика на хора от цялата страна, ще се проведе и през следващата година, обяви на нарочна пресконференция в Бургас днес вътрешния министър Цветан Цветанов, в качеството си на председател на Национална комисия по трафика на хора. Третата по ред лятна академия ще се състои с финансовата подкрепа на фондация "Ханс Зайдел", като домакин отново може да е Бургас, чиято местна комисия е сред най-активните в национален мащаб.

Доброволческата академия е едно от основните събития в рамките на Лятната информационна кампания на Националната комисия за борба с трафика, като през тази година участваха 70 дoброволци от седем български градове. Първият доброволец, получил сертификата си за успешно преминат курс на обучение, бе 15 годишния Мартин Кръстев от Монтана, ученик в местната професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Министър Цветанов поздрави участници в националната доброволческа инициатива, като изтъкна че активността и енергията им са най-важните фактори за да преуспее превантивната кампания сред подрастващите. Според него избрания метод "връстници обучават връстници" е повече от ефективен и благодарение на усилията на подрастващите доброволци България скоро ще излезе от списъка на държавите, генериращи трафик на хора.

Цветан Цветанов разказа за впечатленията си от театралната постановка на Местната комисия в Пазарджик, посветена на проблема, като прикани Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов да домакинстват провеждането на спектаклите пред младите хора. Според вътрешния министър държавите, в които най-често има жертви на трафик от България са Холандия, Германия, Австрия и Великобритания, като за последните две страни е характерно, че траф
©
икираните не са със сексуална цел, а деца ползвани за просия. Отчитайки отличния информационен обмен с държавите от Европейския съюз логично е профилирането на държавите, където да се сложи акцент в съвместна работа за противодействие на подобен род престъпни мрежи, заяви още Цветан Цветанов. В случаите, когато се извеждат хора за сексуални услуги, се търсят държави с по-висок стандарт. Възможно е обаче да се касае и за трафикиране с цел трудова експлоатация, като тогава стандарта на държавата не е от съществено значение.

Вътрешният министър отбеляза, че предстои провеждането на нов проект по проблемите на трафика, който ще се изпълнява във варненския квартал "Владиславово", с помощта на Френското посолство. Той ще е насочен към превенция трафика на хора и разпространяване на максимално количество информация сред рисковите групи за да се избегнат случаите на трафик








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: