И бургаският квартал Крайморие ще се сдобие с детска градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:14 / 28.07.2009
495
След стартиране на изграждането на детската градина в кв. „Лозово" и новите крила на детските заведения „Раковина" в центъра на Бургас и „Морска звезда" в к-с „Меден Рудник", ще започне и строежа на нова сграда на детската градина в кв. „Крайморие".

Първата копка на строителния обект ще бъде направена от кмета на Община Бургас Димитър Николов утре /29 юли, сряда/ от 11.00 часа.

Проектът предвижда изграждане на сграда на два етажа със сутерен, както и благоустрояване и озеленяване на пространството около него.

На 1 етаж ще бъдат разположени физкултурен салон, кухненски блок, лекарски и методически кабинет, а на 2 етаж - три специализирани кабинета - за изкуства, компютри и кабинет по музика. В приземния етаж ще бъде котелното и обслужващите помещения. Голямото дворно пространство ще бъде оформено за игри и обучение на децата.

Проектът се финансира от Община Бургас и е на стойност близо 1 000 000 лв. Фирмата - изпълнител на обекта е „Актив" ООД - гр. Бургас, а срокът за изпълнение е 2010 г.
В момента във филиала в Крайморие има 1 смесена градинска група от 29 деца на възраст от 3 до 7 год. Те се помещават в 40 - годишна едноетажна дървена барака, местата в която са недостатъчни за да приемат всички нуждаещи се деца от квартала. Това принуждава голяма част от родителите да превозват децата си ежедневно до Бургас. Дървеният фургон не разполага и с кухненско помещение, поради което храната също се доставя от Бургас.

С построяването на новата сграда ще бъде разкрита още 1 нова градинска група от 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще стане общо 60 деца. По този начин на всеки етаж от новата сграда ще бъде настанена по 1 градинска група от 30 деца. Пространството около новата постройка ще бъде изцяло озеленено и благоустроено с нови и безопасни детски съоръжения за игра.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).