Хванаха трима да вършат нещо незаконно край Миролюбово

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:07
1112
Двама мъже - на 49 и 53 години, са с повдигнати обвинения и с марка "задържате под стража" за срок от 72 часа след полицейски действия на служители от отдел "Икономическа полиция" към ОДМВР Бургас. Те са  предприети около 21 часа във вторник в района  на отбивка до разклона за село Миролюбово. Полицейските служители установили в момент на прехвърляне на гориво специален автомобил - газовоз, с бургаска регистрация,  номер, собственост на "НЕФТОХИМ - ТРАНСПОРТ" АД и свързан към него, чрез маркучи микробус "Форд Транзит", с бургаска регистрация, пригоден за съхранение и превоз на  пропан - бутан.

Констатирано е извършване на длъжностно престъпление от страна на 53-годишния шофьор на специалния автомобил,  транспортиращ и доставящ пропан-бутан, собственост на "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД до фирмени бензиностанции, като същия присвоява горивото от поверения му специален автомобил с цел набавяне на парични средства.

За срок до 24 часа са задържани шофьорът на специалния автомобил, 49-годишният шофьор на микробуса и неговият 61-годишен спътник. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 201 от НК.

Извършени са множество разпити на свидетели и процесуално-следствени действия, като са иззети големи количества пропан -бутан, съхранявани незаконни в автомобили и пригодени за това места, като по този начин се застрашава живота и здравето на гражданите.

В качеството на обвиняеми са привлечени шофьорите на специалния автомобил и микробуса, като са им наложени мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Лошо му се пише на градинаря от фермата за канабис във Винарско
Започна реконструкцията на стария вълнолом в Бургас за 38 млн. лв...
Демо турът с катамаран от Бургас до Истанбул пропадна
Камион пропадна и се заклещи в скали край Арапя
Шофьорът на "Бургасбус" е чист! Тестът му за дрога е дал фалшиво ...
Бургаски ученици се включиха в демонстрации по даване на първа п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).