Хора с увреждания подариха изложба на Областния управител и екипа му

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:40 / 23.03.2010
867
Бюрото за социално обслужване към Националния център за социална рехабилитация /НЦСР - Бургас/ откри днес във фоайето на Областна администрация уникална изложба, включваща четиридесет произведения, ръчно изработени от хора с увреждания. Бюрото съществува от дванадесет години, като през това време усилено се бори за интегриране на хората с увреждания в обществото. Благодарение на дейността му много от тях са завършили образованието си, на други е осигурена работа, но все още голяма е частта на тези, които се сблъскват с невъзможност за трудова реализация. Поради тази причина, за да се чувстват ангажирани и полезни, да развиват творческия си потенциал и да запълват свободното си време в Бюрото се създава така наречената „Творческа работилница", именно в нея са изработени експонатите, които ще красят фоайето на бургаската Областна управа в следващите седмици.

По време на откриването директорката изказа личната си благодарност за постоянното съдействие, което им оказва екипът на Областна администрация и най-вече на заместник - областната управителка Златина Дукова, в чиито ръце е този тежък ресор.

„Управляващите сме длъжни на хората с увреждания, особено сега когато кризата се задълбочава все повече, те са първите засегнати и ние трябва да търсим и да използваме всички средства, за да им помагаме. Необходимо е да включим и местния бизнес в помощ на тези хора", заяви областният управител.

Преди официалното мероприятие под ръководството на Дукова се проведе заседание на Обществения съвет за интеграция на хората с увреждания, по време на което беше обсъдена политиката, която ще осъществява държавата спрямо хората с увреждания. Златина Дукова съобщи, че ще изпрати искане до Агенцията за хората с увреждания за назначаване на регионален представител, който да сътрудничи и да работи на място по проблемите, свързани с интеграцията. Такъв представител до този момент никога не е имало в Бургаска област.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).