Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Хирурзи от Бургаската болница спасиха крака на мъж, прерязан с флекс
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 04.09.2013Коментари (1)1096
©
Смесен екип от хирурзи на Бургаската болница оперира 4 часа, за да спаси 24-годишния Владимир Георгиев от Средец, чийто крак е бил прерязан при трудова злополука с флекс.

"Кракът беше почти ампутиран - всички мускули, нервът, който нервира долния крайник, и основната вена бяха прерязани. За да спасим крака, събрахме смесен екип от ортопеди, съдови хирурзи и неврохирурзи. Възстановихме нервите и мускулите и ревизирахме задколянната артерия, която за щастие се оказа здрава", обясни началникът на Отделението по ортопедия и травматология - д-р Лъчезар Томов.

"Тази артерия е основният съд, който кръвоснабдява долните крайници и ако беше пострадала, пациентът можеше да загине от кръвозагуба", обясни началникът на Операционния блок - д-р Светлозар Георгиев. Двамата днес посетиха своя пациент, за да се уверят как протича възстановяването. 

Инцидентът е станал миналия четвъртък на работното място на Владимир, в цех зад "Мосю Бриколаж" в Бургас. Сега момчето е с гипсова шина и се възстановява в Отделението по ортопедия, а до него непрестанно бди майка му Таня. 

Владимир си спомня за трагичния ден, в който за малко да загуби живота си: "Рязах дърво и изведнъж дискът ми заби, изхвръкна и се заби зад коляното ми. Аз и колегите ми реагирахме по най-бързия начин - стегнахме крака с колан и фланелка, за да спрем кървенето. Момчетата ме докараха директно в МБАЛ-Бургас. Лекарите веднага ме поеха. Благодарен съм им, че съм жив". Майката Таня също е признателна на хирурзите от МБАЛ-Бургас. "Бях на работа като ми се обадиха, веднага дойдох в болницата, Владимир вече беше в операционната. Всичко продължи близо 4 часа. Изпитах голямо напрежение, но лекарите направиха всичко - благодаря им, че синът ми е жив и здрав", каза щастливата майка.

Въпреки тежкия инцидент усмивката не слиза от лицето на Владимир, който се надява скоро да започне да ходи. " Вече успявам да се повдигам, правя тренировки, всички тук много ми помагат и са много мили", казва момчето. За да се възстанови напълно след време Владимир ще трябва да се подложи и на реконструктивна операция на дълбоката венозна система.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 04.09.2013 г.
+1
 
 
Браво ! Една добра новина. Пожелавам му бързо възстановяване.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: