Хиляди посрещнаха Новата 2012 година на открито

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
09:02 / 01.01.2012
1626
Хиляди хора посрещнаха настъпването на Новата 2012 година на открито с много музика, вино и илюминации. Повечето общини бяха подготвили разнообразна празнична програма. Водещи български поп и рок музиканти поздравиха жителите на градовете, а първите минути от Новата година бяха посрещнати с дълги хора. Някои общини бяха приготвили баници с късмети, печени прасета, бира и сладкиши за празнуващите на площада.

Президентът Георги Първанов направи последното си новогодишно обръщение като държавен глава, минути преди полунощ и настъпването на Новата 2012 година. "Благодаря ви за разбирането, доверието и подкрепата през тези десет години. За мен наистина беше чест", каза Първанов. "Изтичащата 2011 година беше трудна за нас, българите, за Европа и света. И затова в празничните послания, не само на държавни и политически лидери, присъстваха може би повече от всякога съчувствието и солидарността, съпричастността към онези, които пострадаха най-силно от кризата. Но освен от съпричастност, хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни, лидерски държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече - по-силна от изпитанията", каза президентът Георги Първанов.

Не скъпите подаръци, а вярата и обичта са най-ценното, което любимите ни хора чакат от нас и то не само в празничните дни - каза президентът.

"Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията. Да се заредим с надежда, че и най-тъмните предсказания ще останат само предупреждения. В духа на изконни традиции да даряваме близките си с доброта и грижа, с пожелание домовете и сърцата ни да бъдат отворени за човечността през цялата година, да имаме по-добри бъднини", пожела държавният глава.

Премиерът Бойко Борисов посрещна новата 2012 година в кабинета си в Министерски съвет. Той се срещна в кабинета си със Стоян Караманов и Шабан Надков. Стоян е петкратен републикански шампион по бокс, а Шабан - трикратен републикански шампион по бокс. Двамата са от Дома за сираци "Свети Николай Мирликийски" в Благоевград. Техен треньор е отец Андон Шавулев.

Въпреки всички изписани лъжи и слухове за това - къде Борисов ще посрещне Новата 2012 година, той избра да направи това в кабинета си, където почерпи журналисти с бонбони за Новата година.

Борисов пожела на всички българи - здраве, търпение и издръжливост през Новата 2012 година, защото ще им бъдат нужни.

По-късно премиерът даде интервю за Националната телевизия, в което заяви, че сред най-важните задачи за следващата година е - да се запази финансово-икономическата стабилност.

Бургазлии посрещнаха посрещнат Новата година с празничен концерт на площад "Тройката. 

Празнични концерти на открито се проведоха в още редица градове на страната.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (8)

Още по темата (79):
06.01.2012 Арменците празнуват Коледа
02.01.2012 Пратили сме 10 млн. sms-a за Нова година
02.01.2012 Който не дойде на площада, изтърва голям купон
02.01.2012 Хем препили, хем преяли. Как да се преборим?
02.01.2012 Европа посрещна Новата 2012 година с възродени надежди
02.01.2012 БДЖ пуска допълнителни вагони днес
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).