Хиляди бургазлии по улиците, изпратиха писмо до президента

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:53 / 24.02.2013
2519
Многохилядното мнозинство недоволно от енергийните монополи и стандарта си на живот премина по централните улици на града, предаде репортер на Burgas24.bg. В протеста се включиха и представители на студентските съвети от двата университета в Бургас. Младите хора настояват: "Да имаме бъдеще в страната си. Искаме по-добро образование, студентите специално алармираме за промени в образователната система от години и никой не ни обръща внимание. Затова сме тук. Не сме пристрастни към никоя политическа партия, симпатизираме само на това да имаме бъдеще в страната си, да има защо да останем в страната си".

Протестиращите са категорични, че: "Най-накрая България да бъде за българите и всички, които този 24 годишен преход го извършват и са виновни за катастрофалното състояние на народа да си получат заслуженото и най-накрая да влязат зад решетките". Други пък бяха още по-крайни :"политиците са върнат откраднатото и да отиват на съд. Да им се махне имунитета -съд за тях".

Хилядите недоволни в Бургас подготвиха и изпратиха до Президента Росен Плевнелиев и до всички български и чуждестранни медии писмо, в което настояват да бъде намалена финансовата тежест върху българските граждани от страна на енергийните монополи. Да бъдат прекратени всички дела водени от монополите срещу граждани заради неплатени сметки и още: "Нашите конкретни искания на този етап са- да не се разпуска Народното събрание,създаване на Обществен съвет от експерти, задължителна гражданска квота,който да изработи програма за изпълнение на тези искания на гражданите.създаване на програмен кабинет,сключване на договори между Обществения съвет и Програмния кабинет. Промяна на изборния закон- преминаване от пропорционален към мажоритарна изборна система".

Хилядите недоволни са категорични, че протестите ще продължават,докато не бъдат удовлетворени всички искания, които ще бъдат изпратени на Президента.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (289):
01.07.2016 Ето ги новите цени на тока за клиентите на EVN
01.07.2016 По-скъп ток за бургазлии от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-скъп ток за клиентите на EVN
15.04.2016 EVN посъветва бургазлии внимателно да четат договорите, които подписват
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
Още новини от Новини от Бургас:
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).