Групата „Независими” отново напуснаха заседанието на Общинския съвет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:50 / 24.11.2009
1206
Общинските съветници от групата „Независими" отново напуснаха заседанието на Общинския съвет в Бургас. Мотивът им и този път бе, че председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова отказва да пусне химна на България в началото на заседанието. По време на предходното продължение на 27-то заседание на Общинския съвет в петък, съветниците също напуснаха, пак с мотив, че председателят нарушава правилника, като не започва всяко заседание с изпълнението на химна на Република България. Дори в декларация до медиите съветниците от група "Независими"поискаха оставката й. На въпрос защо така упорито отказва да пусна химна председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова се позова на правилника.

„Химна се пуска в началото на заседанието. Този правилник, който лично г-н Валери Симеонов изготви докато беше председател на общинския съвет предвижда, че всяко заседание започва с пускане на химна. 27-то заседание на Общинския съвет в Бургас започна на 19 ноември, в 10.00 часа с химна на Република България. След това заседанието многократно бе прекъсвано за почивки или поради неизчерпване работата по дневния ред и отлагано за следващ ден. Това обаче трябва ясно да се каже, че това е едно и също заседание, а не различни. Аз не мога да приема упрека, че съм инат и не пускам химна. Аз мисля, че съм много по-голям патриот от тези псевдопатриоти, които използват химна на Република България, за да предизвикват скандали в Общинския съвет" , каза Снежина Маджарова.

 По време на днешното продължение на заседанието на Общинския съвет съветниците разгледаха няколко допълнителни докладни сред които даване на разрешение на четири бургаски училища да кандидатстват с проекти по програмата за „Трансгранично сътрудничество".

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
11.03.2010 Атака: Без СКАТ и Валери Симеонов ни е по-добре
21.01.2010 Още един от отцепниците се върна в групата на Атака
23.12.2009 Яне Янев: Валери Симеонов ми е симпатичен
18.12.2009 Пловдивската "Атака" също скочи срещу СКАТ
17.12.2009 Изоставилите Валери Симеонов били "материално прелъстени"
17.12.2009 Двама от "Независимите" се върнаха в "Атака"
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).