Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Гребенаров: Бави се изграждането на заграждения по границата с Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 06.07.2011Коментари (1)2510
© Burgas24.bg
Бавни и тежки са процедурите за относно изграждането на загражденията на границата с Република Турция, каза управителят на Бургаска област Константин Гребенаров. Той съобщи, че дейностите по изграждането на загражденията е разделена на две. Първо трябва да се направи проект и да се заснемат терените , като се определи количеството и да се остойности работата, която трябва да бъде извършена на територията на трите области - Бургас, Хасково и Ямбол.

"Взехме решение бургаският областен управител да открие тази процедура, тъй като при нас е най- голямата част около 120 километра. Днес за това бях в София на Министерски съвет за да запозная министъра на земеделието до къде сме стигнали. Издадена е заповед от четвърти юли, с която се обявява обща процедура обществена поръчка за възлагане на проектиране на оградата. Това включва заснемане, изготвяне на парцеларен план, инвестиционен проект с количествено-стойностни сметки по видове работи с етапност за трасето на всяка област. Прогнозната стойност на тази обществена поръчка е около 760 000 лева без ДДС . Това сме го направили въз основа на много консултации с много фирми ,които изпълняват такава дейност" , каза Гребенаров.

Областният управител каза, че тази обществена поръчка е обявена на сайта на Европейския съюз. Областният управител каза, че основен проблем е това, че сроковете за всеки етап до изграждането на огражденията са много дълги. До четвърти август се дава възможност на фирмите, които желаят да изготвят проектирането да закупят документи. До 15 август ще се приемат оферти. На 17 август започва работа комисията по избора на фирмата изпълнител, която ще заседава месец и след това ще бъде обявен избраният изпълнител.Изчакват се и 14 дни за евентуално обжалване и след това се обявяват 120 дни за изпълнението на самата поръчка.

В най-добрия случай може да има избрана фирма за проектирането края на септември - октомври. Едва след като проектирането е готово всеки областен управител на Бургас, Хасково и Ямбол ще обявят обществена поръчка за изпълнител. "За съжаление процедурите са дълги и тромави и няма как да ги избегнем", каза Гребенаров. По предварителни проучвания оградата по границата ни с Турция ще струва около 7-8 милиона. Целта на тези ограждания е да преустанови навлизането на диви и домашни животни от съседна Турция на наша територия и предотвратяване разпространението на болестта шап по животните.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това си е живо предателство!Какво има да се обяви обект с национално значение и да започне да се вдига,хайде стига угодничене на ефендитата!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: