Гражданско сдружение „Видовден” започва информационна кампания „Ти имаш право”

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:30 / 01.04.2009
630
На 03 април (Петък), от 11 до 14 часа, представители на Гражданско сдружение „Видовден" ще раздадат брошура с информация за основните човешки и граждански права според международното и националното законодателство. В Бургас хората на Видовден ще бъдат пред Общината.

Брошурата е част от информационната кампания на „Видовден" за отговорно и информирано гражданско общество „Ти имаш право". Подобни инициативи ще се проведат и в девет регионални центъра - Габрово, Велико Търново, Варна, Бургас, Благоевград, Русе, Кърджали, Кюстендил и Монтана.

Преодоляването на недостига на организационен потенциал в българското общество минава през формирането на среда, в която гражданските права и възможностите за въздействие върху институциите са ясно познати от всички. Само чрез предоставяне на адекватна и достъпна информация на всеки един от българските граждани ние можем да създадем среда, която не позволява обществена търпимост спрямо произволите на властта, ширещата се корупция и затруднен достъп на гражданите до институциите, се казва в съобщение от организацията.

Гражданско сдружение „Видовден" е основано като реакция срещу безнаказаните и нагли лъжи на българските политици. За да се справим със склонността на политиците да се отдават на популизъм и празни обещания, ние си поставихме за цел да следим какво се случва по време на избори и след тях, припомнят целите си от Видовден.

Те са разработили методология и са стартирали проект за отчитане индекса на припокриване на политическите обещания с проблемите на избирателите. Посетили са Габрово, Благоевград, Велико Търново, Монтана, Бургас, Варна, Кюстендил, Кърджали и Русе и са представили на кметовете и местните медии какво очакват гражданите от тях и какви са проблемите, които те трябва да решат, както и са напомнили техните собствени обещания.

Съвместно със социологическа агенция „Естат" от Видовден са създали индекс, чрез който да измерват градуса на „обществената търпимост" и да напомнят на политиците, че са отговорни пред гражданското общество. Част от този проект и информационната кампания „Ти имаш право".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).