Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Горски служители са дадени на прокурор за закононарушения
Автор: Екип Burgas24.bg 16:31 / 05.07.2010Коментари (0)665
© Burgas24.bg
Горски служители от РУГ Бургас са дадени на прокуратурата за закононарушения, каза директорът на РУГ- Бургас Румен Желев. Той не уточни броят им и каза, че всеки който е нарушил закона независимо дали е обикновен гражданин, или служител на управлението ще бъде даван на съд. Желев каза, че не може да коментира дали това е добре или лошо за службата.

"Просто си вършим работата. От една страна е лошо, защото не очаквах да има служители, които да злоупотребяват със служебното си положение, но на практика се оказва, че има такива и те са доста. Аз от самото начало съм казал, че този който погазва закона ще си има проблеми с нашата институция. Няма компромиси за закононарушители и за крадци. Дори два пъти по-лошо става за тях, за това че те са служители на горите и вместо да пазят гората, и да я съхраняват те й посягат. Няма да има никаква прошка", каза Желев. По думите му предадените за разследване служители са съдействали за различни нарушения, включително за незаконна сеч, незаконна експедиция на дървесина, вземане на парични средства, участие в най-различни престъпни схеми, сигнализиране и уведомяване на бракониерски групи по отношение на лова, а понякога и пряко участие в тях.

"Явно човек е слаб и се поддава, но който е слаб и се поддава да си търси друга работа", каза Желев. Продължава тенденцията за залавянето на ловни бракониерски групи в Бургаско, посочи още директорът на регионалното управление. За изминалия месец има разкрити още две такива бракониерски групи. Една е действала в района на село Равна гора, а другата в района на село Писменово.

"Заловени са с отстреляни животни, някои от тях са били и с незаконни оръжия. В момента в който ги задържим ние моментално уведомяваме органите на полицията и те поемат нещата", каза Желев. Той каза, че няма обратна информация на какъв етап са разследванията и има ли започнали дела при заловените от началото на годината бракониерски групи.

На въпрос относно бъдещият нов закон за горите Желев каза, че приемането на такъв е необходим тъй като при стария е имало над 170 поправки. "Ние имаме нужда от качествено нов закон, съобразен с новите положения. В крайна сметка обаче всичко опира до хората и до това как се прилагат законите. Много често, особено в нашата страна се твърди, че нямаме закони. Аз твърдя, че има закони, голяма част от тях са добри, просто няма воля те да бъдат прилагани", каза още директорът на РУГ-Бургас Румен Желев.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: