"Горно Езерово" ще си има собствена пречиствателна станция за отпадъчни води

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:38 / 07.11.2013
2266
Сериозно напредна изпълнението на DIR-51011116-22-64 "Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води в кв. Горно Езерово, гр. Бургас". Той се финансира от Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г".

Вече са изготвени необходимите работни проекти, за да може бургаският квартал да се сдобие със своя собствена локална Пречиствателна станция за отпадъчни води. Предстои издаване на разрешение за строеж на съоръжението, благодарение на което ще се подобри чистотата на езерото Вая - Горно Езерово се намира на самия бряг на водоема и досега отпадъчните му води се изливаха директно в него.

Междувременно до момента по проекта, с който Община Бургас спечели солидно безвъзмездно финансиране от европейските фондове, е изпълнено следното:

* Главни канализационни колектори от битова канализация - 1 190 м.;
* Второстепенна канализационна мрежа - 6 500 м.;
* Сградни канализационни отклонения - 259 бр.;
* Колектори от дъждовна канализация - 5 000 м.;
* Реконструкция на водопроводна мрежа - 5 400 м.;
* Сградни водопроводни отклонения - 238 бр.;

Остава да бъдат изградени още канално-помпена станция, 1 677 м. битова канализация, 906 м. дъждовна канализация и да се реконструират 3863 м. водопроводна мрежа.

Община Бургас неизменно получава одобрението на Европейската комисия за всеки свой подаден екологичен проект. В момента тя изгражда Регионално депо за отпадъци, нови канализации и водопроводи в кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани. Предстои удвояване капацитета на ПСОВ "Меден рудник", както и реализирането на интегрирани водни проекти за гр. Българово, с. Рудник и м.с. Черно море. Предстои също така изграждането на ПСОВ в с. Маринка.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).