Гоним руснаците в Турция след нова изненада с визите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:38 / 03.03.2010
967
Руските туристи се пренасочват към Турция и Хърватия, след като в навечерието на 3 март външно министерство удари шамар на туристическия бранш и Русия с отмяна на облекченията за престой на руски деца под 12 години. Това заявиха представители на бранша, които работят с руски туроператори.

Крайно негативни са коментарите в руската преса, която припомня, че Хърватия отмени напълно визите за руснаци от април до октомври. За почивка в Турция пък се плаща само 20 евро. До 50 на сто спад на почиващите от Русия прогнозира туроператорът Красимир Крайчев.

„Ако някой може да разгадае логиката на чиновниците, че с този акт се защитават интересите на българските хотелиери, ресторантьори, туроператори, които очакват руските туристи като избавление от кризата, жестоко се лъже!? Защото това се прави в грубо нарушение на договора между ЕС и Русия, сключен още през 2007 г., по силата на който стойността на визите за руснаци в страните на ЕС не трябва да надвишава 35 евро" - заяви Крайчев.

Досега деца до 12-годишна възраст получаваха безплатни визи. Тази възможност остава само за деца до 6 г. За по-големите ще се плаща като за виза за възрастен - 35 евро (1450 рубли). Към тях се прибавят и 25 евро (1000 рубли), ако заявлението се подава индивидуално. Според дипломати от външно обаче дори има намаление, защото досега визата струваше 1600 рубли, а сега е 1450 рубли.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).