Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Голям интерес към проект "Подкрепа за предприемчивите българи" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 17.11.2011Коментари (0)3156
Голям е интересът към проект "Подкрепа за предприемчивите българи" в Бургас. Кольо Колев, който е директор на Регионалната агенция по заетостта каза, че са подадени 836 заявления на лица отговарящи на изискванията, а одобрените за получаване на ваучери за квалификация са 580, като тези цифри се променят ежедневно тъй като всеки ден постъпват нови заявления.

Целевата група на проекта са безработни лица регистрирани в бюрата по труда със средно или високо образование в това число и безработни младежи и други, които искат да започнат свой бизнес и разработват свой бизнесплан. Изключение правят тези, които са дълготрайни безработни и са обект на социално подпомагане.

"Най-общата цел е насърчаването на самостоятелна стопанска дейност и насърчаване на безработни лица с ясна идея за започване на стопанска дейност чрез предоставяне на специфични услуги от гледна точка на обучение и квалификация. По-специфичните цели на този проект са подпомагането на безработни, които имат желание за започване на самостоятелна стопанска дейност, да развиват идеите си и да разработват бизнес планове, предоставянето на подходящо обучение за придобиване на професионална подготовка и умения за стартирането и управление на собствен бизнес, а също и създаване на условия за постигане на устойчива заетост на лицата чрез самонаемане и възможност за нови работни места", обясни целите на проекта Колев.

Обученията които се правят са по професии и специалности за малък и среден бизнес, за придобиване на предприемачески и управленски умения за самостоятелен бизнес. Добре е при кандидатстване лицата да посочат точната специалност, по която биха искали да бъдат обучавани. Самото кандидатстване става с попълването на заявление по образец, копие за завършено образование или придобита степен на квалификация. След преминаването на обучението се преминава към компонент 2 на проекта, който е разработване на бизнесплан. Този план ще бъде оценяван по конкурентен подбор от Агенцията по заетостта и на база този подбор ще бъде отпускана и безвъзмездната финансова помощ от 20 хил. лева.

"Ако някой иска да се възползва от този финансов ресурс, който се предоставя по ОП "Развитие на човешките ресурси" в това число проекта "Подкрепа на предприемчивите българи" по компонент 1 сумата е 20 млн. лв., по компонент 2 е 50 млн. лв, по компонент 3 е 5 млн. лв. Огромни цифри, които дават възможност всеки безработен да се възползва. Но да се ползват трябва максимум усилия да се положат, защото тези не се подаряват, а трябва да има икономически ефект. Не се подаряват 20 хил. лева на безработни за започване на самостоятелен бизнес", подчерта директорът на Регионалната служба по заетост в Бургас.

Срокът за кандидатстване е до 31.08 2013 г., заявления за обучения ще се приемат до този краен срок или до изпълнение на проекта т.е изчерпване на ресурса. Крайния срок за приключване на обученията е 31.05.2013 г., а срока на валидност на ваучерите за обучение е също 31.08 2013 г. Пълна информация за този и други проекти има в бюрата по труда.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: