Годината е лоша за хлебопроизводството, смятат браншовици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:11 / 13.07.2010
470
Председателят на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в Бургас Красен Хлебаров каза, че годината е лоша за хлебопроизводството. Лошото качество на зърното, заради валежите води до лошо качество на брашното. За да се преодолее това в производството на хляб ще бъдат използвани подобрители. Това няма как да не се отрази на вкусовите качества на хляба от една страна, но е възможно и да се отрази на цената, тъй като подобрителите са скъпи.

На въпрос да очакваме ли след месеци увеличение на хляба Хлебаров каза, че не може да се ангажира с прогнози. Увеличението на газта също се е отразило негативно на хлебопроизводството, независимо че за сега производителните не са повишили цените, но това се отразило на самите фирми.

"Забавяме осигуровки, кредити, ДДС - абсолютно всичко. Не мога да прогнозирам за фалити и закриване на фирми, но може би и ще има. В момента между 50 и 65 стотинки е доставката на хляб в магазинната мрежа и не виждам кой хлебопроизводител с кредити, който си плаща данъци и осигуровки може да издържи", каза Хлебаров. По думите му първите шест месеца са показали, че годината е много лоша за хлебопроизводителите и не вижда как нещата могат да се оправят в следващите месеци.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).