Глобиха Лукойл за замърсяване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:58 / 08.04.2010
970
Сто двадесет и три обекта провериха експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас през месец март. За този период те са дали 46 предписания за отстраняване на несъответствия с нормативната уредба по околна среда.

Съставени са пет акта за установени нарушения - за неспазване режима на резерват Ропотамо, за незаплатени продуктови такси за пуснати на пазара опаковки, за неизпълнение на предписания с изтекъл срок и за незаконна търговия пролетни цветя - защитени видове.

През март са издадени наказателни постановления за 6 350 лева на фирми, длъжностни и физически лица. Глоба в размер на 1 000 лева е наложена на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД по Закона за водите за замърсяване на воден обект. С 1 500 лева е санкционирана фирма "Платиниум Инвестмънт" ООД по Закона за управление на отпадъците заради незаплатена продуктова такса за пуснати на пазара опаковани стоки, по същия закон е санкциониран и кмета на община Сунгурларе. 100 лева е глобено физическо лице за притежание на екземпляр от защитен вид - обикновен мишелов. Освен глобата му е наложено и обезщетение от 200 лева съгласно Тарифата за обезщетения за причиняване на вреди на растителни и животински видове. Птицата е изпратена в Центъра за размножаване и рехабилитация и редки видове в гр. Стара Загора и по-късно е освободена в природата. Три наказателни постановления са издадени за извършени нарушения по Закона за защитените територии - глобени са община Поморие, юридическо и физическо лице.

Наложени са три нови текущи месечни санкции за превишения на измерваните показатели в заустваните отпадъчни води - 45 лева на "Винс Индустрийс" ООД за промишлен комплекс в с. Церковски и две на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД - за Профилакториум Минерални бани в размер на 133 лева и за централна пречиствателна станция на основната площадка на комбината в размер на 2 990 лева на месец. Пет текущи месечни санкции на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за замърсяване на въздуха бяха възобновени след приключилия планов ремонт на комбината, а една беше отменена поради преустановяване на замърсяването. Постъпленията от текущи месечни санкции са 1 796 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).