Глобиха 17 туристи на плажа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:08 / 03.09.2011
944
Общо 17 акта са съставили служителите на общинска полиция в Бургас на нарушителите на плажа това лято. Само за последната седмица, когато морето беше бурно и опасно, са глобени 15 туристи, които не са се подчинили на забраната да влизат в морето.

Мярката е в сила от средата на лятото, когато със заповед на кмета Димитър Николов общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" оказва пълно съдействие на спасителите на бургаската ивица. Глобата може да бъде от 100 до 2000 лева според степента на агресия. Ако нарушителите псуват или се карат със спасителите, ако оказват съпротива и не представят личните си данни и документи, санкцията прогресивно нараства. Това лято 17-те плажни хулигани ще платят по 1000 лева за непослушанието си.

До месец след съставянето на акта документът се получава по постоянния адрес на нарушителя. Оттам тече седемдневен срок, в който той да обжалва глобата пред съда. Съдебната инстанция от своя страна може да я намали.

Спасителите на плажа коментираха, че мярката е облекчила работата им това лято и се надяват тя да дисциплинира плажуващите занапред.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).