Гимназия "Гьоте" и университет "Проф. Д-р Асен Златаров" с уникален договор за сътрудничество

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:55 / 29.04.2010
1222
Бивши и настоящи ученици от
ГПНЕ "Гьоте":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Немската езикова гимназия „Гьоте" в Бургас и най-голямото в Източна България висше учебно заведение, университет „Проф. Д-р Асен Златаров" днес подписаха договор за сътрудничество. Това е поредната стъпка в разширяването на спектъра от контакти, които създава и поддържа гимназията в името на своите възпитаници. Договорът беше скрепен с подписите на директора на ГПНЕ „Гьоте" Генета Илиева и ректора на университет „Проф. Д-р Асен Златаров" проф. Петко Петков.

По силата на неговите клаузи двете учебни заведения активно ще си сътрудничат в процеса на обучаване на своите възпитаници. Гимназистите ще имат възможността да ползват базата на университета в усвояването на знанията най-вече в областта на химията и естествените науки. Университетски преподаватели ще подготвят учениците за състезания по химия и биология. Студентите пък ще имат възможността в гимназия „Гьоте"да наблюдават учебния процес, да осъществяват учебна и преддипломна практика.

След подписването на договора за сътрудничество, което стана в присъствието на възпитаници и ръководители на учебните заведения, завеждащият консултантски отдел при посолството на Германия у нас Михаел Хабенбахер поздрави страните за авангардната инициатива. Наред с пожеланията за успех в работата на възпитаниците на двете престижни училища той припомни, че и Гьоте през целия си живот е искал да разбере какво крепи света. И пожела на немските възпитаници да се опитат да разберат това както в обновения преди две години кабинет по химия в гимназия „Гьоте", така и в базата за практика на университет „Проф. Д-р Асен Златаров".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).