Георги Николчев: Слънчев бряг ще бъде зает на 100%

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:22 / 09.06.2012
858
100% заетост на легловата база в курорта Слънчев бряг ще има в края на юни и началото на юли. Това каза Георги Николчев, член на УС на Съюза на собствениците на хотели и ресторанти в курортния комплекс. 

"Очакванията ни са винаги оптимистични, за да можем да посрещнем наистина гостите както трябва. Тази година малко се забавя сезонът. Надяваме се месеците юли и август да наваксаме. Между 40 и 50% е заетостта на легловата база в курорта Слънчев бряг към момента. В края на юни, началото на юли очакваме почти цялата база да е ангажирана на 100%, което смятам, че ще бъде един добър сезон. Дано минем миналогодишните бройки, които бяха. Очакванията са за един хубав сезон", обясни той. 

"От няколко години най-голям ръст на туристите имаме от руските туристи спрямо предните години. Най-многобройни ще бъдат немските туристи, както винаги. Тази година очакваме повече туристи от Полша, Унгария, Чехия. Ще има доста туристи от Украйна и Беларус. Тенденцията е на завръщане на старите пазари, които имахме преди години", допълни той. "Забавянето тази година на сезона се дължи на по-различния тип туристи, които вече посещават курорта. 

Преди сезонът започваше от май месец с по-възрастни туристи - пенсионери, които идваха през не много горещото лято на пазар, разходки и екскурзии. Сега сезонът стана по-къс, тъй като туроператорите налагат по-младежки туризъм. А той определя да са завършили поне учебната година или студентите да са свършили изпитите, също и по-младите хора, които работят и ги пускат в отпуск юли и август месец", разясни хотелиерът. 

По думите на Николчев забраната за тютюнопушене на обществени места няма да повлияе на сезона. 

"По принцип в летните курорти няма да има никакъв проблем. Голяма част от нашите заведения са на открито, а самите туристи са свикнали с ограниченията в техните държави, тъй като там наистина е много строго законодателството към тютюнопушенето. Определено българите, които не са свикнали да имат ограничение ще имат проблем с тютюнопушенето в ресторантите, така че много хора трябва да се съобразят с новия закон", каза още той.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).