Георги Георгиев: До края на октомври ще бъдат премахнати всички незаконни строежи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:57 / 21.07.2010
2774
Общо за 12 незаконни за изтекли всички срокове и са изчерпани всички възможности за обжалване и са с влезли в сила решения за премахване, каза днес по време на акцията за премахване на незаконни вили в честността "Ченгене скеле" директорът на РДНСК Бургас Георги Георгиев. Шест от обектите са премахнати доброволно в началото на юли.

Собственикът на друг обект, който не е бил в сегашния списък също е премахнал вилата си сам и за това за днес са останали за събаряне само три къщи и две положени основи за вили, обясни Георгиев. На въпрос до кога трябва да бъдат премахнати незаконните къщи дали както беше съобщено това трябва да стане до края на септември, директорът на РДНСК Бургас каза, че този срок е препоръчителен, но не и задължителен, тъй като е възможно да има забавяне в процедурите.

"Другият месец пак ще има, следващият пак. Може да се забавим до октомври, но всичко ще бъде премахнато от Обзор до Резово" , каза Георгиев. Няма как тези вили в местността да бъдат узаконени, категоричен бе експертът, тъй като те са строени в държавен горски фонд без всякакви строителни книжа. "За да има строеж трябва да има приет ПУП/ Подробен устройствен план/, сменено предназначение на земята, трябва да има проекти, съответно платени такси и разрешение за строеж", каза Георгиве.

На въпрос на журналисти кога ще бъдат събаряни луксозни вили на прокурори, юристи и бизнесмени, директорът отговори, че собствениците на незаконните строежи са еднакви за закона без оглед на това каква длъжност заемат и те са нарушители. "Както съборихме незаконните ромски къщи, така събаряме и тези. Няма разлика", допълни Георгиев.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (70):
04.09.2015 Жителите на "Ченгене скеле" доброволно премахват няколко къщи
20.02.2015 Отложиха събарянето на рибарските къщи в "Ченгене скеле"
16.02.2015 Рибарите от "Ченгене скеле" подготвят обръщение към политиците
16.02.2015 Рибарите в "Ченгене скеле" готови с жива верига да спират багерите
13.02.2015 Над 250 заповеди за премахване за незаконни строежи в "Ченгене скеле“
09.02.2015 Рибари в последна битка за "Ченгене скеле"
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).