Генералният секретар на организацията на Балтийските пристанища посети пристанище Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:24 / 13.01.2012
449
Генералният секретар на организацията на Балтийските пристанища Богдан Олдаковски посети "Пристанище Бургас" ЕАД на 12 януари 2012 г. Той беше посрещнат от Стефан Нейчев, председател на Управителния съвет на Държавно предприятие "Пристанищна Инфраструктура" и от ръководството на порта.

Изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов, запозна гостите с капацитета, възможностите и бъдещите планове за развитие на порта. Той отбеляза, че в момента се работи по логистика за реален транзитен товар от Република Турция през пристанището за индустрията в Полша. Богдан Олдаковски представи структурата, товарните потоци и плановете на Балтийските пристанища.

По време на срещата бе отчетено благоприятното географско разположение (в близост до Босфора) и дълбоководните кейови места на пристанището, които са предпоставка за превръщане на пристанище Бургас в логистичен порт за транзитни товари за/от Балтийските страни. Това ще спомогне и за развитие на сътрудничеството между черноморските и балтийските портове.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).