Газовата криза предизвика авария на парното

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:25 / 07.01.2009
1058
Днес в Топлофикация Бургас технически аварира салников компенсатор на топлопровод Фи 700, захранващ целия град. Проблемът е възникнал в резултат на рязкото понижаване на температурата, подавана към града от Топлофикация Бургас, предизвикано заради ограничените доставки на природен газ през последните дни.

В момента аварийните групи работят и ще положат всички усилия за отстраняването на аварията в комплекс „Славейков" в рамките на днешния ден.

В момента към цял Бургас няма топлоподаване, но температурата в жилищните блокове, детските градини и болниците до утре няма да се понижи драстично. Щетите от аварията за Топлофикация Бургас засега са изключително големи и са около 4 500 лв. на час.

От вчера дружеството подгрява мазут и до 2-3 дни ще има готовност за режим на работа с резервно гориво. Количествата газ, гарантирани от Министерството на енергетиката са предвидени така, че близо 30 000 домакинства в Бургас да не усетят болезнено проблемите на газовата криза. Ще има ограничения на температурата на топлоподаването, но тя няма да падне под 70 градуса по Целзии към бургаските абонати.

Независимо от критичната ситуация Топлофикация Бургас ще продължи да изпълнява основните си задължения и ще осигурява топла вода и отопление на своите абонати през зимния сезон. От дружеството призовават обществеността да не се поддава на паника и злонамерени провокации, подхранвани от корпоративни интереси.

По този повод всякакви призиви да се купуват климатици и електроуреди, особено за обществените заведения са напълно безотговорни. Неколкократно правителството отправи предупреждения за възможности от претоварване на електрическата мрежа, които най-много да доведат до режим на тока.


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
20.01.2009 Руският газ тръгна към Европа
20.01.2009 Бургаската икономика с 12 млн. лв загуби от газовата криза
19.01.2009 Русия ще ни пуска газ през Бургас?
18.01.2009 Москва и Киев се договориха за газовите доставки
16.01.2009 Започваме подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ "Козлодуй"
14.01.2009 Сергей Станишев обсъди в Москва вариантите за изход от газовата криза
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).