ГЕРБ ще променя еднопосочното движение в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:43 / 26.11.2008
787
Експертна група по транспорт към ПП ГЕРБ Бургас ще направи проучване и разработка на еднопосочното движение в Централната градска част. Решението бе взето снощи при официалното учредяване на експертната комисия в морския град. Петима експерти от политическата партия учредиха комисията. Това са автоинструктора Митко Кижев, специалистът по международен транспорт Атанас Щерев, представител на таксиметрова компания Антоанета Мерсинкова, специалистът по спедиция Ева Михалева, експертът по тежкотоварните превози Тодор Димитров и общинският съветник Иван Вълков. За председател избраха Щерев, а за заместник- председател Кижев. Те обаче ще продължат да търсят нови специалисти.

Новоучредителите си поставиха две цели - разрешаване на национални инфраструктурни проблеми и регионални. Ще идентифицират определени проблеми и ще работят целево за тяхното разрешаване. Ще си сътрудничат с държавни и общински институции, които имат отношение към разглежданите проблеми.

Относно еднопосочното движение ще подготвят специализирано становище към Община Бургас. Така еднопосочните улици ще започнат наистина да изпълняват предназначението си, да облекчават пътния трафик. До този момент сме свидетели на неспазване на еднопосочните знаци, заради тяхната лоша организация.

Експертите по транспорта си поставиха още като задача да определят и маркират местостоянки за таксита.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).