Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ГЕРБ с нови предложения за промяна на такса смет
Автор: Екип Burgas24.bg 14:05 / 19.10.2011Коментари (0)1680
©
Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ са готови с проект за справедливо начисляване на такса смет, която да е приемлива за бизнеса и едновременно с това да носи приходи в общинския бюджет. От клуба на "Предприемача" към ГЕРБ Бургас инициираха работна среща за обсъждане на предложенията за промяна на такса смет с представители на бизнеса и професионалните гилдии, сред които хотелиери, ресторантьори, винопроизводители, хлебопроизводители, организации, работещи в сферата на здравеопазването, промишлеността и недвижимите имоти. От страна на ГЕРБ участие в срещата взеха кандидатът за кмет на община Бургас - Димитър Николов, и кандидатите за общински съветници - Диана Йорданова, Весела Атанасова, Илияна Гъбева и Николай Иванов.

ГЕРБ ще предложат юридическите лица да не заплащат такса смет за обекти, в които не извършват производствена или търговска дейност. Това ще се случи обаче с катeгоричното условие, че ако при проверка на обекта се установи, че той развива дейност, ще му бъде наложена санкция в петкратен размер на таксата смет, която би следвало да плати, ако осъществява такава. По досега действащата Наредба за местни данъци и такси от задължението да заплащат такса смет могат да се освободят само физически лица, които не използват даден жилищен обект.

Друго предложение, което обсъдиха присъстващите е къщите за гости и местата за настаняване на туристи да плащат такса смет, съобразена със сезонната заетост на обектите. Таксата ще се регламентира на летен и зимен сезон, като през лятото тя ще е по-висока, а през зимата по-ниска.

Кандидатите за съветници на ГЕРБ ще предложат и преференции за фирмите, които използват биоразградими материали. С тази мярка те ще бъдат мотивирани да следват линия на екологична политика, която е приоритет и на Община Бургас. Още една стъпка в тази посока е предложението да се поставят контейнери за разделно събиране на отпадъци в близост до заведенията за хранене.

По време на срещата представителите на здравни заведения споделиха, че таксите, които плащат за изхвърляне на специфични отпадъци, каквито са медицинските, са прекалено високи.

В отговор Димитър Николов заяви, че в средата на 2011 година с пускане в експлоатация на новото регионално депо проблемът им ще бъде решен, тъй като по проект в него е заложено изграждане на специална инсталация за сепариране на такъв тип отпадък, което ще намали драстично разходите на болничните заведения на територията на община Бургас.
"За нас бе изключително важно да чуем предложенията за промяна на такса смет от заинтересованите страни, каквито са представителите на бизнеса и професионалните гилдии. Поехме ангажимент преди да внесем докладната за гласуване в общинския съвет да я обсъдим с тях още веднъж. Оставаме отворени за още предложения, които да направят такса смет по-справедлива", коментира Диана Йорданова - кандидат за общински съветник на ГЕРБ.



Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: