ГЕРБ с конкретни предложения за развитие на туризма в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:01 / 18.10.2011
1463
На кръгла маса по туризъм, организирана от Бургаската регионална туристическа камара, кандидати за общински съветници и кметове от различни политически формации от Бургас изразиха своите виждания за развитието на туризма в общината.

През последните четири години Община Бургас доказа, че може да развива туризъм и да привлича туристи. Благодарение на подобрената инфраструктурата и реализирането на конкретни проекти за градската среда, туризмът е получил сериозен тласък. Местата за настаняване са нараснали от 14 на 40, а легловата база от 2 200 на 4 650 легла. Бургас е все по-желан за посещения град с богата културна и фестивална програма.

Тези постижения на местната власт не отрекоха представителите на нито една от политическите партии, взели участие във форума.

В присъствието на представители на местния бизнес, браншови организации по туризъм и медии, кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Красимира Маркович, Георги Георгиев и Диян Димов представиха акцентите за развитие на отрасъла през следващите четири години.

"На едно от първите заседания на новия Общински съвет ще предложим методика за определяне на по-справедлив туристически данък, който едновременно да удовлетворява исканията на бизнеса, но и да осигурява средства в общинския бюджет, които да се реинвестират в туристически дейности. Размерът му ще бъде фиксиран след съгласуване с браншовите организации по туризъм и представители на бизнеса в тази сфера", коментира кандидатът за общински съветник Диян Димов.

Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ представиха атрактивни конкретни проекти за развитието на туризма с осигурено вече от Община Бургас финансиране по европейски програми. Остров Света Анастасия и мостика ще бъдат реставрирани. Проектът включва благоустрояване и изграждане на достъпна среда, както и нов туристически маршрут - посещение на центъра на града, музеите и редовна линия от Мостика до остров "Св. Анастасия", обслужвана от пасажерски кораб.

Максимално отваряне на Бургас към водата - това бе другият представен проект, който предвижда създаването на три екологични зони - ВАЯ, ФОРОС и АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО. Археологичен туризъм и решаване на важни проблеми, свързани с биоразнообразието, развитие на гребните спортове, отваряне на канала, свързващ морето и езерото ВАЯ, бяха сред любопитните подробности, разкрити от кандидатите на ГЕРБ за новия местен парламент. По време на форума стана ясно още, че Община Бургас е с амбицията да превърне града в първия в страната с обществен велосипеден транспорт. Проектът също е с осигурено финансиране и предвижда изграждането на още 20 км. нови велоалеи. Историческият комплекс Минерални бани край Ветрен, който вече е собственост на общината, също ще се превърне в център за археологичен туризъм и балнеолечение.

"Радваме се, че по време на дискусията нашите опоненти споделиха предложения за развитието на туризма, но ние от 4 години вече ги реализираме. Това показва, че работим в правилната посока и ако бургазлии ни подкрепят, новите проекти за Бургас и общината ще бъдат наистина факт. Ще се увеличат значително постъпленията в местния бюджет и ще се разкрият нови работни места", коментира кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Красимира Маркович.

Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).